/ фото: Министарство просвјете, науке, културе и спорта
08/10/2021 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додијељене награде побједницима Такмичења за најљепше писмо

Поштино литерарно такмичење дио је Међународног такмичења за најљепше писмо, које организује Свјетски поштански савез већ 50 година

Данас је у хотелу Хилтон уприличена свечаност поводом додјеле награда побједницима Такмичења за најљепше писмо, а уједно је и обиљежен 9. октобар, Свејтски дан поште.

- Ово такмичење, које је одржано током маја, а у коме је учествовало 166 дјеце из Црне Горе, узраста од 9 до 15 година, организовала је Пошта Црне Горе  у сарадњи са Министарством просвјете, науке, културе и спорта.Одлуком стручног жирија Министарства, десет радова оцијењено је као изузетно успјешно, а за четири првопласирана рада, Пошта Црне Горе припремила је вриједне награде. Поштино литерарно такмичење дио је Међународног такмичења за најљепше писмо, које организује Свјетски поштански савез већ 50 година, а у којем, сваке године, учествује више од милион дјеце из цијелог свијета. Овогодишња тема, задата од стране Свјетског поштанског савеза била је посвећена глобалном изазову данашњице и гласила је : „Напиши члану породице писмо о свом искуству с ковид 19“- наводе из Министарства.

image
фото: Министарство просвјете, науке, културе и спорта

Уводну ријеч на свечаности имао је Извршни директор Поште, господин Драган Туфегџић који је подсјетио да 9. октобар славимо као подсјећање на дан када је 1874. године у Берну формиран Свјетски поштански савез. Нагласио је да Пошта Црне Горе има разлога да посебно обиљежи овај дан с обзиром да је Црна Гора једна од држава које су чланице ове кровне поштанске организације од дана њеног оснивања.

Туфегџић се посебно захвалио учесницима Такмичења за најљепше писмо ријечима .

- Такмичење је доказ да писана ријеч не губи на значају без обзира на технолошки развој. Пошта своје услуге развија и дигитализује, али писмо, као традиционална поштина услуга, и као симбол Поште, опстаје. Управо је Такмичење начин да промовишемо и овај сегмент- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 15:19