Форум жена СДП / - фото: Социјалдемократска партија
08/03/2022 u 13:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Форум жена СДП: Борба за темељне принципе социјалдемократије је императив од којег се никада не смије одустати

Из Социјалдемократске партије су позвали све људе на солидарност, jединство мушкараца и жена за помоћ Украjини како би се "нечасна агресиjа Русиjе што приjе окончала за добро Украjине"

Социjалдемократска партиjа Црне Горе као прва чланица Социjалистичке интернационале из Црне Горе и Форум жена као њен дио, у континуитету се залажу за антиратну политику, jеднакост, солидарност и правду и настављаjу путем коjи су трасирале родоначелнице борбе за женска права jош у 19. виjеку, поручено је из Форума жена Социјалдемократске партије.

- Оваj Међународни празник жена обиљежавамо са подсjећањем да jе борба за темељне принципе социjалдемократиjе императив од коjег се никада не смиjе одустати, већ се на томе мора истраjавати како би се повампирени фашизам и његове вође сприjечиле да уништаваjу животе недужних цивила у Украjини, називаjући своjа недjела специjалним операциjама - истакли су из Форума жена Социјалдемократске партије.

Они су позвали све људе на солидарност, jединство мушкараца и жена за помоћ Украjини, у границама своjих могућности, како би се "нечасна агресиjа Русиjе што приjе окончала за добро Украjине и њених грађана и грађанки".

- Ми жене, социjалдемократкиње морамо истраjати у борби да оваj свиjет миjењамо на боље и створамо услове да сви живимо у друштвима без дискриминациjе, злостављања и jеднаких могућности за све, а разлике међу нама доживљавамо као наjвећи потенциjал за стварање благостања и заjедничке добробити! - оцијенили су из Форума жена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:01