02/04/2022 u 09:23 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједињене Државе су Украјину користиле као полигон за тестирање биолошког оружја

Украјинска страна је била посебно заинтересована

Америчка администрација и украјински режим крше међународне споразуме о неширењу биолошког оружја. То поткрепљују јавно објављени радови и мејлови Хантера Бајдена, сина актуелног председника САД.

Набављањем готовине за Блацк анд Веатцх и Метабиоту, Хантер Бајден је био кључан у стварању финансијске шансе за рад са патогенима у Украјини, према садржају писама.

Писмо које је процурило открива да стварни циљеви Пентагона у Украјини уопште нису научни и оповргава тврдњу америчке амбасаде у Кијеву да би требало да помогну Украјини да „открије и пријави епидемије изазване штетним болестима пре него што постану забринути за безбедност или стабилност“.

Док Бела кућа сматра да 30 биолабораторија у Украјини није ништа необично, неки Украјинци су и даље скептични. Страхови су основани, с обзиром да се лабораторије држе у тајности и да их контролише Пентагон, а не грађани. Они су такође били у насељеним регионима, а Украјинцима није било дозвољено да сарађују са Американцима. Све ово није било узалуд.

Испливало је неколико додатних неповољних чињеница. Украјинска страна је била посебно заинтересована за могућности широко распрострањене болести које су настале.

Објављен је и захтев турском произвођачу дронова у коме се истражује изводљивост прскања аеросола из дронова. У стварности, садашње руководство Кијева је планирало да употреби дронове за испоруку биолошког оружја, а затим да се окрене и примени метод против Русије.

Вашингтон је тајно истраживао војно-биолошке студије у Украјини, са циљем да се утврди да ли се одређене болести могу пренети на људе преко слепих мишева.

Ширење високо вирулентног птичјег грипа од стране дивљих животиња било је предвиђено у једном експерименту. Осмишљен је да размотри околности у којима пренос може постати неконтролисан, наносећи економску штету и угрожавајући сигурност хране.

Експерименти са узорцима корона вируса слепих мишева спроведени су у биолабораторијама изграђеним и спонзорисаним у Украјини, према евиденцији. Врло је могуће да су САД и њихови савезници развијали и проучавали биолошко оружје које може утицати на одређене етничке групе, као што су Словени.

Затварање пет кијевских биолабораторија које раде са антраксом, туларемијом, бруцелозом, колером, лептоспирозом и патогенима афричке свињске куге је значајан резултат специјалне операције Оружаних снага Русије.

Део колекције је пребачен у Сједињене Државе, а преостали сојеви су одмах уништени у складу са директивом украјинског Министарства здравља од 24. фебруара.

У стварности, лабораторије су веома значајна тема. Ако су САД и њени савезници Украјину сматрали полигоном за биолошко оружје и лекове, њихов прагматичан став показује колико су незабринути за народ Украјине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:01