marko Kutlić i Lu Jakelić 21 gram / Filip Gržinčić
21/11/2023 u 11:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Marko Kutlić objavio poseban duet s Lu Jakelić: "21 gram" je simbolika težine duše

Sudeći prema prvim reakcijama publike Kutlić je odabrao savršenu saradnicu

- Dugo sam lovio Lu za taj duet. Dvije i po godine sam je pokušavao dobiti. Iako u startu nije bila baš zainteresovana bio sam uporan sve do koncerta Amire Medunjanin u Areni Zagreb, na kojem smo oboje bili gosti. Donio sam gitaru i iznenadio je pjesmom. Tada sam je prvi put zasvirao pred njom i nakon tog susreta je pristala - ispričao je Marko priču o nastanku saradnje sa sjajnom muzičarkom i prijateljicom Lu.

Pjesma se zove "21 gram", što je simbolika težine duše. Ideja iza pjesme krije se u poimanju te težine.

Iako duša teži samo 21 gram, ponekad se možemo osjećati kao da teži dvije tone, što je poruka koju Marko Kutlić i Lu Jakelić sjajno prenose u ovom duetu, objavljenom netom prije Kutlićevog koncerta u Tvornici kulture koji će se održati 23. novembra.

Pjesma je mračna, mistična i zaista posebna, što će publika prepoznati odmah na prvo slušanje. Sudeći prema prvim reakcijama publike Kutlić je odabrao savršenu saradnicu.

- Vidim ljude u bojama, a Lu Jakelić je za mene boja snijega, boja bijele svjetlosti i upravo iz tog razloga smatram da savršeno funkcionše u mraku. Zato sam vidio samo Lu kako pjeva ovu pjesmu. Beskrajno sam joj zahvalan što je na kraju pristala i snimila baš tu pjesmu sa mnom te da smo se spojili i skupa ostavili nešto iskreno od srca, jedan neizbrisiv trag u ovom konačnom prostranstvu - iskazao je Kutlić svoju zahvalnost.

Spot za pjesmu snimljen je s velikim timom vrhunskih profesionalaca s kojima su Marko i Lu već prije sarađivali. Filip Gržinčić je pod rediteljskom palicom uz producenkinju Slađanu Gržinčić napravio umjetničko remek-djelo na koje su svi sudionici ovoga dueta jako ponosni.

Autor teksta za pjesmu "21 gram" je Aleksandar Čubrilo, muziku je napravio Marko Kutlić, a za zaista poseban i zanimljiv aranžman je zaslužan Rejhan Okanović Regi, inače dugogodišnji saradnik Lu Jakelić, kojemu je to bila prva saradnja s Markom. Sudeći prema impresijama i oduševljenju koje popularni muzičar ne krije, vjerovatno neće biti posljednja. Pjesma "21 gram" će se takođe naći na njegovom predstojećem albumu "Poleti ptico" koji je dostupan na svim streaming platformama.

- Duet može biti poslovna ideja, nešto u stilu, ili nešto što se stvarno dogodi dušama. Dugo sam čekala da mi se dogodi takva priča prirodno i srećna sam što mi je Marko povjerio mjesto baš u ovoj pjesmi. Naši glasovi su potrgani na neki dobar način i zajedno se u tom nadopunjuju, a posebno sam zadovoljna i spotom i ekipom koja nam je pomogla da ga ostvarimo - zadovoljno je rekla o saradnji Lu Jakelić.

Duet će Marko Kutlić i Lu Jakelić izvesti na njegovom predstojećem koncertu u zagrebačkoj Tvornici koji obećava pravi spektakl. Sve je već spremno za show, a biće to poseban dan u karijeri sjajnog mladog umjetnika koji je i te kako spreman da da sve od sebe

- Ne znam kako bih riječima opisao koliko mi je stalo do tog koncerta. Trenutno sam sve podredio tom danu. Svakako, nakon toga do 2025. ne planiram ništa više raditi u Zagrebu. Baš zato će mi biti drago podružiti se sa svima i istovariti svoju dušu pred publiku. Ogoliću se do kraja, isplakati sa svima, zagrliti ih, nasmijaćemo se i dobro zabaviti - poručio je Kutlić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 17:36