Албум кавер Ретроспектива / -Зоран Рашић
11/11/2021 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ретроспектива доноси "Приче са хард диска" у осам пјесама

Музику, текст и аранжман за цио деби албум потписују чланови бенда Александар Стевановић, Душан Паунковић и Лука Самарџија

Деби албум групе "Ретроспектива", популарно назван "Приче са хард диска", у издању издавачке куће Контра, настајао је у Београду у периоду од 2019. до 2021. године. На албуму се налази осам пјесама.

Музику, текст и аранжман за цио албум потписују чланови бенда Александар Стевановић, Душан Паунковић и Лука Самарџија, док су за мастер били задужени Борис Крстајић и Борис Јовановић. Поред дуета са Луном Шкопељом и пјесме Ко ту коме моће шта, за коју је отпјевала бек вокале, на пјесми Најбоље за нас гостовао је београдски гитариста Драган Хајнрих. Ана Протулипац са својим вокалом потписала се на нумерама Чујем да људи кажу збогом и Зашто ћутиш.

- Жељели смо да што више ствари урадимо сами и кренули смо као аматери, јер смо прије тога више били као извођачи, студијски музичари. Онда смо полако почели да радимо на албуму и учимо. Зато се чекало на албум. Направили смо много више пјесама, па смо онда бирали пјесме за албум. Пјесме на албуму су цјелина, добро се проналазимо у њима - истакао је Александар Стевановић.

Албум најављује спот пјесма Ово није крај, која је уједно трећа објављена пјесма с аалбума

- Спот је настао тако што смо сами написали сценарио, бавили се режијом, а радили смо са Зораном Рашићем, који је био директор фотографије на овом пројекту и са Аном Куљанин, која је била звијезда спота, иако није професионална глумица - рекао је Александар.

Албум има осам пјесама, три сингла су објављена прије самог албума на којем доминира поп.

- Ми кажемо да смо поп састав, текстови имају љубавну тематику, то је поп звук. На албуму су гостовали Ана Протулипац која је отпевала пратеће вокале неких песама, радили смо дует са Луном Шкопељом, касније смо сарађивали са Гагијем Хајнеком, који је свирао гитаре - казао је Стевановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:45