Група Кал / -Група Кал
22/10/2021 u 14:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ромска група КАЛ промовише нови сингл "Chapter 23"

Текст пjесме, коjа jе иначе отпjевана на енглеском jезику, jе у ствари доживљаj ромског дjечака, коjи живи у гету и сања да ће поглавље 23 промиjенити његов живот

У процесу придруживања Европскоj Униjи, Србиjа треба да испуни 35 поглавља. Jедно од њих jе и поглавље 23 коjе се односи и на мањине, посебно на Роме. Поглавље 23 jе jедно од првих коjе jе отворено - 18. jула 2016. године. Када ће бити затворено, нико не зна. Европа jе заузета неким другим проблемима и очигледно jе да нема довољно времена за Роме.

Група КАЛ jе инспирисана овом темом снимила нови сингл под називом Chapter 23.

Пjесма jе критички и иронични осврт на то шта се заправо тренутно дешава, односно на ситуациjу коjа се уопште не миjења већ дуже вриjеме. Текст пjесме, коjа jе иначе отпjевана на енглеском jезику, jе у ствари доживљаj ромског дjечака, коjи живи у гету и сања да ће поглавље 23 промиjенити његов живот као и животе његове породице.

Нажалост то се не дешава и он долази до закључка да ни његова држава ни Европа, сем стратешких докумената, немаjу превелик интерес да помогну нити њему нити ромском народу.

Музику и аранжман пjесме потписуjе Драган Ристић Кал, текст су написали Кал, Лутвиjа Антић и Петар Антић, за микс звука био jе задужен Александар Зарак, а за видео Бруно Ловренчић.

А.Ш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:38