Група Кал / -Група Кал
22/10/2021 u 14:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО) Ромска група КАЛ промовише нови сингл "Chapter 23"

Текст пjесме, коjа jе иначе отпjевана на енглеском jезику, jе у ствари доживљаj ромског дjечака, коjи живи у гету и сања да ће поглавље 23 промиjенити његов живот

У процесу придруживања Европскоj Униjи, Србиjа треба да испуни 35 поглавља. Jедно од њих jе и поглавље 23 коjе се односи и на мањине, посебно на Роме. Поглавље 23 jе jедно од првих коjе jе отворено - 18. jула 2016. године. Када ће бити затворено, нико не зна. Европа jе заузета неким другим проблемима и очигледно jе да нема довољно времена за Роме.

Група КАЛ jе инспирисана овом темом снимила нови сингл под називом Chapter 23.

Пjесма jе критички и иронични осврт на то шта се заправо тренутно дешава, односно на ситуациjу коjа се уопште не миjења већ дуже вриjеме. Текст пjесме, коjа jе иначе отпjевана на енглеском jезику, jе у ствари доживљаj ромског дjечака, коjи живи у гету и сања да ће поглавље 23 промиjенити његов живот као и животе његове породице.

Нажалост то се не дешава и он долази до закључка да ни његова држава ни Европа, сем стратешких докумената, немаjу превелик интерес да помогну нити њему нити ромском народу.

Музику и аранжман пjесме потписуjе Драган Ристић Кал, текст су написали Кал, Лутвиjа Антић и Петар Антић, за микс звука био jе задужен Александар Зарак, а за видео Бруно Ловренчић.

А.Ш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. januar 2022 11:04