Демократе ће помоћи сjевер конкретним развоjним проjектима / - Демократе
01/12/2021 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Скандалозан однос ДПС управе у Петњици

Нова власт, чиjи стожер ће чинити Демократе, помоћи ће сjевер конкретним развоjним проjектима. Искористићемо сваки цент из ЕУ фондова и подстицати Владу да више улаже и боље валоризуjе бихорски краj, наводе Демократе

Поштоване суграђанке и суграђани, практично, свакодневно можете чути од представника локалне власти да су остварили изванредне резултате из домена рада локалне управе, нарочито у погледу реализовања капиталних проjеката, што би искрено радовало све Петњичанке и Петњичане. Међутим, реалност jе сасвим другачиjа, наводи се у саопштењу Демократа Петњице.

– Наиме, локална управа ниjе се удостоjила ни да достави предлог за финансирање капиталних проjеката на териториjи општине Петњица Министарству финансиjа и социjалног старања до завршетка процеса припреме Предлога закона о буџету Црне Горе за 2022. годину, што jе кључно како би Влада Црне Горе размотрила и одобрила средства за финансирање одређених проjеката. Капиталним буџетом за општину Петњица за 2022. годину планирана су средства у износу од 850.000 за реконструкциjу пута Беране–Петњица и санациjу клизишта Подваде на регионалном путу Беране–Петњица - наводе Демократе.

Када овом немару и нераду локалне управе додате и социjалну карту општине, у коjоj стоjи да jе у "Петњици просjечна зарада 440 еура, да jе просjечна пензиjа 169 еура, да имамо преко хиљаду корисника социjалне помоћи, да смо задња општина по индексу развиjености, онда и не чуди што jе у Петњици присутан негативан природни прираштаj, односно такозвана биjела куга и што jе Петњица масовно исељена, односно што су нам двиjе Петњице ван граница државе Црне Горе и то доминантно млади, радно способни дио популациjе, а jедна Петњица се грчевито бори да остане и опстане на вишевjековном огњишту.  Ово jе социjална карта наше општине а слободно можемо рећи и лична карта бивше државне и садашње локалне власти у Петњици".

- Нова власт, предвођена новим снагама, чиjи стожер ће чинити Демократе, радиће другачиjе у односу на прошлу, помоћи ћемо сjевер конкретним развоjним проjектима. Искористићемо сваки цент из ЕУ фондова и подстицати Владу да више улаже и боље валоризуjе бихорски краj - наводе Демократе.

Истичу да су показали да могу наприjед. Показали су, кажу, и како.

- Повећали смо старачке накнаде, вратили дjечиjе додатке за сву дjецу до шесте године живота. Обезбиjедили смо бесплатне уџбенике за све основце, повећали минималну циjену рада, а ускоро ће се на дневном реду Скупштине наћи измjене и допуне закона коjе jе припремио наш Клуб посланика а коjима враћамо накнаде маjкама са троjе и више дjеце, повећавамо минималне пензиjе са 147 на 200 еура и уводимо дjечиjе додатке за сву дjецу до осамнаесте године живота - истичу Демократе.

Чврсто су увjерени, да ће феномен добиjања наjвеће подршке на изборима оних коjи су наjвише уцjењивали, пустошили и пљачкали Петњицу постати прошлост и да ће новом снагом успоставити нове вриjедности коjе доноси убрзана транзициjа ка слободи, демократиjи, привредном развоjу и меритократиjи.

- Поштоване Петњичанке и Петњичани, не смиjете пропустити шансу да коначно изаберете представнике коjи ће бити ваш сервис и коjи ће радити у интересу општег добра ваших породица - наводи се у саопштењу Општинског одбора Демократске Црне Горе Петњица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:39