Нова спортска сала у оквиру двије средење школе у Рожајама / -В.Ра.
31/10/2021 u 08:33 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радови у општини Рожаје вриједни око 18 милиона

Тренутно се изводе завршни радови на излазноj станици, а наредних дана ће се радити на уградњи погонског мотора. Монтажа саjле и корпи ће бити урађена током наредне године, саопштено jе из Управе jавних радова

Влада Црне Горе посредством Управе jавних радова реализуjе неколико инвестициjа у рожаjскоj општини, чиjа вриjедност износи око 18.000.000 еура. Из Управе jавних радова саопштаваjу да се преко 14,2 милиона еура односи на уговорене радове на изградњи Ски центра Штедим. Наводе да jе на ски центру урађено доста посла, те да jе завршена изградња почетне станице шестосjедне жичаре, као и да су постављени сви носећи стубови.

-Тренутно се изводе завршни радови на излазноj станици, а наредних дана ће се радити на уградњи погонског мотора. Монтажа саjле и корпи ће бити урађена током наредне године – саопштено jе из Управе jавних радова.

Истичу да ће већина грађевинских радова на локалитету Штедим бити завршена до краjа 2023. године.

Захваљуjући средствима из државног буџета, у овоj општини су при краjу радови на изградњи спортске сале за потребе ученика Гимназиjе "30. септембар" и Средње стручне школе у чиjу реализациjу jе уложено преко 1.620.000 еура.

-Риjеч jе о модерном и функционалном обjекту, коjи ће доприниjети развоjу спорта и унаприjедити услове наставе у двиjе средње школе. Осим овог проjекта при краjу су радови на изградњи зелене пиjаце чиjа вриjедност jе око милион еура, коjа ће бити пуштена у функциjу до краjа године – саопштено jе из Управе jавних радова.

Наглашавају и да су закључили уговор о реконструкциjи обjекта Основне школе у Дацићима коjи jе у маjу прошле године страдао у пожару а за чиjу изградњу jе издвоjено 180.000 еура, а у току су завршни радови на изградњи водовода Ћосовско врело коjи ће бити предат на употребу потрошачима из више села након што локална управа обезбиjеди прикључак за напонску електро мрежу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:06