/ фото: Милован Нововић
10/09/2021 u 13:24 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састали се управници ловишта са сјевера Црне Горе

Секретар Ловачке организације Маден Чабак похвалио је како ловце, тако и управнике

Да су ловци спремни и организовни да се ухвате у коштац са сузбијањем криволова и унапређењу ловства на подруичју сјевера Црне Горе, дока је и данашњи одржани сатанак управника свих ловишта који гравитирају на овом дијелу. У својству госта био је и секретар Ловачке организације Црне Горе Младен Чабак, који је похвалио како ловце, тако и управнике, и обећао у име кровне ловачке организације сваку могућу помоћ.

Како је казао Раде Радовић, управник Ловишта који припада бјелопољској Ловачкој организацији, која је са пространством од 93 хектара површине једна од највећих у Црној Гори, повод сатанка је реализација пројекта који се спроводи под именом АКС-ФАО, који је подржан од стране ЛСЦГ.

-Током састанака смо попунили анкету која се у оквиру опвог пројекта спровиди са циљем превенције и сузбијања појаве свињске куге код дивљачи. Свједоци смо да се свињска куга појавила у блиском нашем окружењу, односно да је након  Мађарске има и у Србији. Зато морамо све што је потребно предузети да је сузбијемо јер се лако преноси на питоме свиње, са дивљих- казао је Радовић.

Он је додао да је на састанку размијењено доста исксутава из ловства од стране управника и договорени и конкретни заједнички задаци.На пословниом ручку управника уприличено одс стране домаћина, на челу са предсједником Дарком Раичевићем, разговарано је како на најбољи могући начин сузбити криволов и унаприједити ловство.

-Ми смо са своје стране, договорили све послове везано за заједничку активност које треба да спроведемо са колегама из овачких организација с којима се граничимо-Пљевља, Петњица и Мојковац-казао је Радовић.

Радовић је додао да је ЛО Бијело Поље од краја ловне сезоне поднијела седам прекршајних пријава против лица која су се бавила ловом супротно одредбама које су прописане.

-Те пријаве се односе на недозвољен лов у времену забране лова, али и боравак недозвољен на подручју ловишта и на тај начин узнемиравања дивљачи. Пријаве се односе на подручја Вранеша, Добракова, Бјеласице. Имамо за овај дио посла, све техничке претпоставке, али и велику помоћ припадника Граничне полиције и Центра безбједности- казао је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:54