Budva, panorama / - FOTO: MEDIA BIRO
15/09/2024 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Budvi naredna dva dana regionalna konferencija o trgovini ljudima

Regionalna konferencija o prevenciji i suzbijanju trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije, koju organizuju Kancelarija specijalnog predstavnika i koordinatora OEBS-a za borbu protiv trgovine ljudima i Misija OEBS-a u Crnoj Gori, biće održana naredna dva dana u Budvi.

Iz Misije OEBS-a su saopštili da regionalnu konferenciju „Poštovanje ljudskih prava i dužna pažnja: Izgradnja etičkih lanaca snabdijevanja za borbu protiv trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije”, organizuju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP).

Navodi se da će konferencija okupiti učesnike iz regiona, kao i iz Norveške i Njemačke.

Kako je najavljeno, na konferenciji će biti predstavnici privrednih komora, sindikata, agencija za javne nabavke, udruženja poslodavaca, nacionalnih institucija za ljudska prava, državnih institucija, akademske zajednice, inspektorata za rad, organizacija civilnog društva.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori pomaže novinarima da se nose sa pritiskom i prijetnjama

Konferencija će okupiti i stručnjake za biznis i ljudska prava, kao i druge privatne i javne aktere.

- Oni će razgovarati o prevenciji i suzbijanju trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije u lancima snabdijevanja - kaže se u saopštenju.

Na otvaranju konferencije će govoriti državna sekretarka u MUP-u Jovana Mijović, specijalna predstavnica i koordinatorka OEBS-a za borbu protiv trgovine ljudima Kari Džonston i vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Đovani Gabasi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:20