/ - Фото: Д.С.
19/10/2021 u 09:41 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вртић „Светионик” из Бара свакодневно организује бројне активности за дјецу која похађају ову предшколску установу

У вртићу "Светионик” свакодневно се организују бројне активности за дјецу

Вртић „Светионик” из Бара свакодневно организује бројне активности за дјецу која похађају ову предшколску установу. 

Поред редовног програма, за малишане се често организују излети, љетњи и зимски еколошки боравци у природи, а садржаји за њихов узраст реализују се кроз активан приступ.

image
- Фото: Д.С.

Тако су обиљежили 15. октобар, Свјетски дан чистих руку. Циљ обиљежавања овог датума је да се укаже како се овом хигијенском навиком могу предуприједити заразне болести- казала је директорка Ивана Дурутовић.

У вртићу су о томе училе све васпитне групе, а нарочито дјеца из млађе групе.

image
- Фото: Д.С.

На крају практичног дијела и активног учења о одржавању хигијене руку, све је заокружено познатим стиховима Јована Јовановића Змаја: „Пре и после јела треба руке прати, немој да те на то опомиње мати”…

Прије ове активности, вртић „Светионик” је за дјецу организовао излет до Улциња, гдје су посјетили Солану, Велику плажу и плантажу мандарина,  у сарадњи са вртићем Арусхи Пу из Улциња. Током ове недјеље малишани ће имати излет кроз Бар, у плану је посјета Старом Бару, Старој маслини, музеју дворца краља Николе итд. Позвани су у госте другари из Улциња, да узвратимо гостопримство. 

image
- Фото: Д.С.

У новембру, ова предшколска установа обиљежава 20 година постојања, а у зависности од епидемиолошких мјера, биће одлучено да ли ће се организовати онлине, или уживо.

Све то, биће уприличено кроз дјечију манифестацију „Пјесмом до звијезда” , којом се, уједно, обиљежава Свјетски дан дјетета 20. новембар.

Догађај ће окупити преко 500 дјеце учесника из вртића, школа, плесних и фолклорних организација, хорова, глумаца, аниматора, како из земље тако и региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:34