Са јучерашње сједнице СО Котор / -Б.М.
13/04/2021 u 12:49 h
Б.М.Б.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шпиро Вуловић именован за потпредсједника СО Котор

Из опозиционог ДПС-а указали су да код именовања чланова Савјета за безбједност саобраћаја није испоштован закон, јер у савјету нема представника струке
image
Вуловић у обраћању парламенту
-Б.М.
Досадашњи одборник Демократске Црне Горе (ДЦГ) Шпиро Вуловић јуче је на сједници локалног парламента, са 17 гласова „за“, осам уздржаних и једним против, именован за потпредсједника Скупштине општине (СО) Котор.
У свом обраћању одборницима Вуловић, који је иначе потпредсједник Општинског одбора Демократа и предсједник Мјесне заједнице Морињ, поручио је да ће функцију обављати поштено.
Скупштина је јуче именовала чланове више одбора и савјета. У Савјет за безбједност саобраћаја именовани су Ненад Букилица, предсједник, и чланови Зоран Мрдак, Зоран Обрадовић, Милорад Човић, Вук Бојат, Борис Катурић, Павле Поповић.
Из опозиционог ДПС-а указали су да код именовања чланова овог савјета није испоштован закон. Одборница ове партије Соња Сеферовић, која је члан Савјета за избор и именовања, казала је да је на сједници тог савјета, одржаној 19. марта, била против предложених имена, позвавши се на одлуку о образовању радних тијела СО Котор којом је дефинисано да три члана овог тијела морају бити из саобраћајне струке.
– Међу предложеним члановима савјета не постоји ниједан представник надлежног органа, то јесте нема представника који се баве проблемима саобраћаја из надлежних органа, Дирекције за уређење и изградњу Котора и Секретаријата за развој предузетништва, комуналне послове и саобраћај и Секретаријата за урбанизам и просторно планирање, казала је Сеферовић.
Усвојени програм рада и низ одлука
Између осталог, на јуче одржаној сједници усвојени су програм рада СО за 2021. годину, одлука о регулисању саобраћаја на подручју општине, одлука о начину одвојеног сакупљања комуналног отпада, извјештај о расподијељеним средствима за подстицај у пољопривреди за прошлу годину, у којој је по јавном конкурсу расподијељено 50.000 еура за 16 корисника. Зелено свјетло дато је на одлуку о висини, начину обрачуна и плаћања чланског доприноса Туристичкој организацији Котор. Истом је предвиђено да се прикупљена средства по овом основу користе на начин што 60 одсто припада локалној, а 40 одсто националној ТО.

Именован је и нови Савјет за давање предлога назива насеља, тргова и улица у саставу: Љубенко Боровић (СНП) предсједник, и чланови: Слободан Стојановић, Владимир Потпара (НСД), Љиљана Поповић Мошков (УРА), Татјана Црепуља (ДЦГ), Божидар Лупша, Бранислав Живковић, Дејан Огњановић (ДПС), Жељко Аврамовић (ДПС), Андро Радуловић (ДПС), Илија Млинаревић (ДПС). Разријешени су досадашњи чланови одбора директора Постројења за пречишћавање отпадних вода Милош Вукасовић и Драган Вуловић, а именовани нови: Зоран Јањетовић и Драган Шепељ. Члан одбора директора Водакома Рајко Страхиња разријешен је дужности, а именован нови члан Бошко Франовић. У скупштини Водакома разријешени су: Станислава Суботић (ДПС) и Марко Радуловић (ДПС), а именовани Сандра Марковић и Борис Катурић.
Б. М.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 05:19