/ Одузета дрога
11/06/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Анонимни мејлови разбили кријумчарење 132 кг дроге

Како је саопштено из шпанске полиције, супстанца, високог квалитета и чистоће, била је сакривена на великој палети унутар 12 картонских кутија

Агенти Националне полиције Шпаније заплијенили су 132 килограма пупољака марихуане и спријечили дистрибуцију ка Њемачкој. Акција је спорведена захваљујући неколико анонимних мејлова који су открили постојање организације за трговину дрогом која се налази у Мадриду и Толеду.

Како је саопштено из шпанске полиције, супстанца, високог квалитета и чистоће, била је сакривена на великој палети унутар 12 картонских кутија које је криминална организација надгледала све вријеме захваљујући два уређаја за надзор. Истрага је спроведена у сарадњи са њемачком BKA Bundeskriminalamt, гдје су ухапшени одговорни за групу кријумчара дроге.

Након што су агенти темељно прегледали пошиљку, међу робом су пронашли два уређаја за праћење помоћу којих је организација могла у сваком тренутку да контролише своју локацију. Са своје стране, њемачка полиција успјела је да ухапси одговорне за организацију у својој земљи. 

Истрага у Шпанији и даље је отворена како би се постигла потпуна демонтажа криминалне организације и њени могући контакти у Француској. 

Izdvojeno

29. jul 2021 04:38