Miroslav Lajčak / - FOTO: EPA
12/06/2023 u 09:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lajčak: Eskobar i ja smo se nadali boljem rezultatu naše misije na KiM

Putovali smo u region s ciljem da se pozabavimo napetom situacijom na sjeveru Kosova kojoj smo svi bili svjedoci tokom prošle nedjelje i istražimo potencijal za političko rješenje, istakao je Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je danas na svom fejsbuk profilu da se nadao boljem rezultatu prošlonedjeljne misije na KiM sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Putovali smo u region s ciljem da se pozabavimo napetom situacijom na sjeveru Kosova kojoj smo svi bili svjedoci tokom prošle nedjelje i istražimo potencijal za političko rješenje. Na Kosovu smo se sastali sa najvišim rukovodstvom uključujući predsjednicu Vjosu Osmani, premijera Aljbina Kurtija i prvog zamjenika premijera Besnika Bisljimija. Diskusija je bila duga. Prenijeli smo našu zabrinutost zbog situacije na sjeveru i istakli potrebu za hitnom deeskalacijom", istakao je Lajčak.

On je potvrdio da su i EU i SAD tražile od strana na KiM hitnu deeskalaciju, prijevremene izbore uz učešće kosovskih Srba i povratak dijalogu o normalizaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:20