/ фото илустрација
16/08/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракета испаљена из Газе на Израел, огласиле се сирене

Израелска војска је саопштила су ракету пресреле батерије за противваздушну одбрану

Сирене за ваздушну узбуну огласиле су се данас на југу Израела пошто је ракета испаљена из појаса Газе, први пут послије 11-дневног рата између Израела и палестинских екстремиста у мају, преноси портал РТЦГ.

Израелска војска је саопштила су ракету пресреле батерије за противваздушну одбрану. Ракетна ватра би могла да угрози тромјесечно релативно затишје које је превладало откако су се Израел и екстремистички исламски Хамас индиректно договорили о прекиду ватре.

Одговорност за ракете није нико одмах преузео. Ракете су испаљене неколико сати пошто су се израелски војници сукобили са наоружаним Палестинцима током хапшења на другој палестинској територији окупираној Западној обали, убивши четворицу.

То је један од најсмртоноснијих сукоба у том подручју послије више година. Сукоб је избио у Џенину гдје је напетост висока откако је један Палестинац убијен почетком овог мјесеца, такође у сукобу с израелским снагама.

У најновијој пуцњави поред четворице убијених, један Палестинац је тешко рањен, јавила је палестинска новинска агенција Вафа (Wafa), а на израелској страни није било жртава.

Палестински званичник Хусеин ал Шеик је оптужио Израел за гнусан злочин и на Твитеру критиковао међународну заједницу што ћути о томе и што није обезбједила заштиту палестинског народа од "тог угњетавања".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:26