/ - Википедија
28/07/2021 u 08:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кукасти крст у лифту Стејт департмента

Ово је потпуно одвратно. То је болан подсјетник да антисемитизам није реликт прошлости, то је још увијек сила са којом имамо посла у свијету и, нажалост, имамо посла са тим близу куће", рекла је портпарол Портерова

У лифту Стејт департмента пронађена је урезана свастика, изјавила је портпаролка те институције Ђалина Портер. У току је истрага о томе како је један од нацистичких симбола завршио у сједишту америчке дипломатије.

Ђалина Портер је изјавила да је свастика откривена касно у понедјељак и да је амерички државни секретар Ентони Блинкен о инциденту разговарао са запосленима, преноси Ројтерс, пише РТС.

"Овај мрски графит је уклоњен, а инцидент ће бити истражен. Ово је потпуно одвратно. То је болан подсјетник да антисемитизам није реликт прошлости, то је још увијек сила са којом имамо посла у свијету и, нажалост, имамо посла са тим близу куће", рекла је Портерова.

Истиче да антисемитизму није мјесто у Сједињеним Државама, а сигурно ни у Стејт департменту.

Стејт департмент ради на именовању кандидата за специјалног изасланика за борбу против антисемитизма, рекла је Портерoва и додала да се нада се да ће одабрани кандидат ускоро бити на радном мјесту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. septembar 2021 23:00