Ostrvo Drejk / - MREžA X
26/07/2024 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na prodaju ostrvo sa kojeg je Fransis Drejk počeo put oko svijeta

Ostrvo Drejk, u blizini obala britanskog okruga Devon, ima istoriju, privatnu plažu, stara utvrđenja i dozvolu za gradnju luksuznog hotela. Sada je stavljeno na prodaju.

Nazvano je po Fransisu Drejku, koji je sa ostrva 1577. krenuo na put oko svijeta. Cijena nije fiksna, ali se troškovi renoviranja procjenjuju na 25 miliona funti.

Trenutni vlasnik, biznismen Morgan Filips, koji je kupio ostrvo 2019. za šest miliona funti, ističe  da je prva zgrada na Drejku izgrađena 1135. godine, kao i činjenicu da, zbog jake odbrane, Španska armada nije uspela da zauzme ostrvo 1588. godine.Nedaleko od grada Plimuta, Drejk je dugo korišćen za vojnu odbranu, a u cijenu, koja se bude dogovorila sa budućim vlasnikom, ulaze i topovi koji se dalje nalaze na istom mjestu kao i u 18. vijeku.

Prodaje se ostrvo u Hrvatskoj: Evo šta se dobija za vrtoglavu sumu

ilips je takođe dobio dozvolu za gradnju hotela sa 43 sobe.

Trenutno na ostrvu ogranizuje obilaske sa vodičima za grupe turista sa nadom da će lokacija postati atraktivnija za posjetioce.

Iz agencije za nekretnine, koja vodi prodaju, rekli su da je ideja vlasnika da se ostrvo pretvori u destinaciju atraktivnu mladencima gdje bi mogli da organizuju vjenčanja, ali su duhovito dodali da sa kupovinom ostrva dolaze i duhovi 15 vojnika koji su nekada čuvali ostrvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 00:16