Jelena Đokić / Instagram
15/08/2024 u 09:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đokić: Film može pokrenuti cunami, kad se vratimo svi s mora da se digne ustanak protiv Rio Tinta

Mi smo odrasli na tim partizanskim pričama, filmovima, na kuririma, Bošku Buhi... Sve misliš - naučili smo nešto iz toga, a ispada da smo se ložili, i da smo jedva čekali da uzmemo puške u ruke i ponovo zapucamo. Sve je ovo besmisleno. A ode lova u tri džepa…, rekla je za Nova.rs glumica Jelena Đokić.

Osvrćući se na saradnju s rediteljem Rajkom Grlićem u ostvarenju „Svemu dođe kraj“, u kom igra Ninu Štefančić, a biće prikazano i na 30. Sarajevo film festivalu, koji počinje 16. avgusta, ima samo reči hvale:

- Rajko Grlić je fascinantna ličnost i nenormalan pokretač. Pravi kapetan od kojeg zavisi plovidba broda. Grlićeva enegrija i konkretnost, jer uvek zna šta hoće, doprinose tome da je rad s njim oslobađajući. Pustio me je da se usudim i rekao mi: „Je l’ si opet došla da izrežiraš, hajde kaži?“ Mnogo je bilo lepo raditi. Osetila sam se da nisam sputana. Često se nama glumcima dešava da umemo da se zatvorimo, a Grlić nas otvara - navela je Đokić.

- Mislim da smo s ovim filmom, po motivima Krležinog romana „Na rubu pameti“, napravili veliku stvar za region. Jer, jedan mali čovek usudio se da lokalnom kabadahiji kaže da je lopov i ubica i to je neizostavno pokrenulo talas, ma cunami vere i hrabrosti među svima ostalima. Iako film jeste umetnost, moje je pravo da verujem da može da probudi i neke nove cunamije. I kad se vratimo svi s mora da se konačno digne ustanak protiv Rio Tinta - rekla je glumica.

U Beogradu protest zbog najave otvaranja rudnika litijuma

Ona je za Novu.rs govorila i o filmu „78 dana“ Emilije Gašić, koji je trijumfovao na nedavno održanom Palićkom festivalu, evropskog filma, i u kojem je dramska umetnica ostvarila upečatljivu rolu.

- Ponosna sam na ovo čedo. Nisam ni slutila koliko će film biti nježan i zabavan. Željela bih da pozovem ljude da pogledaju ovaj film jer je nov, drugačiji, vraća nam vjeru u nježnost, povezanost, porodicu, da čak i kad se dese čarke i svađe, shvatimo da je to u suštini ljubav. Nema ovde onih ustajalih, prečestih priča i opštih mjesta – ulice, kriminala, policajaca, politike… Film „78 dana“ vraća veru u umjetnost i u ljude - istakla je glumica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 22:33