Тришић и Човић Јаћимовић / -ФОТО: КРСТО ВУЛОВИЋ
11/06/2024 u 08:23 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dulsineјa i Servantes

Počele probe za novu predstavu u podgoričkom Gradskom pozorištu

Gradsko pozorište Podgorica počelo je rad na novoj predstavi sa Dramske scene za djecu pod nazivom "Dulsineja i Servantes" koju će po tekstu Dragane Tripković režirati Snežana Trišić. Scenografiju potpisuje Darko Nedeljković, kostime Tijana Todorović, a muziku Irena Dragović. U predstavi igradju: Emir Ćatović, Lara Dragović, Miloš Pejović, Sanja Popović, Vanja Jovićević, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Goran Slavić, Anđela Radović, Božidar Zuber, Pavle Ilić, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Stefan Vuković, Itana Dragović, Sejfo Seferović, Una Lučić, Miloš Kašćelan, Andrea Drašković, Mina Mićović, Milo Perović i Ivona Raković. Predstava će premiјerno biti izvedena u oktobru, početkom nove pozorišne sezone.

image

Тришић на првим читајућим пробама с ансамблом подгоричког Градског позоришта

-ФОТО: КРСТО ВУЛОВИЋ

Ivona Čović Jaćimović, v.d. direktorice Gradskog pozorišta, ističe važnost obrade domaćih tema kroz pozorišne komade za djecu.

– Ova predstava je, ne samo priča o jednom piscu i njegovom djelu, već i o vječnoj borbi za slobodu i istinsku ljubav. Ovim komadom se na najljepši način, kroz klasične elemente pozorišta za djecu i mlade, otkrivaju važne stranice iz istorije naše zemlje, svijeta i domaće i svjetske književnost, te tako utiče na njihovo obrazovanje. Na moju i na radost ansambla Gradskog pozorišta, koji gaji vrsne talente, sa sjajnom rediteljkom Trišić, počeo je rad na predstavi - rekla јe Čović Јaćimović, dodaјući da јe ubiјeđena da će ovo biti hit predstava.

image

На почетку рада на новој представи

-ФОТО: КРСТО ВУЛОВИЋ

Jedna od najznačajnijih pozorišnih rediteljki regiona, univerzitetska profesorica i dobitinica brojnih pozorišnih nagrada Snežana Trišić raduje se ponovnom radu u Gradskom pozorištu.

– Poznaјem stvaralaštvo Dragane Tripković i sve ovo zajedno mi se činilo kao odlična osnova za rad - kazala je Trišić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 03:36