PLAKAT ZA PREDSTAVU / -"BARSKI LJETOPIS"
16/08/2024 u 11:53 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Koliko lažemo sebe i druge

Na Ljetnjoj pozornici Doma kulture "Vladimir Popović Španac" u Baru, večeras, 16.8, od 21.30 igra pozorišna predstava "Laž" Beogradskog dramskog pozorišta. Ovo izvođenje segment je dramskih programa „Barskog ljetopisa”

Predstava BDP-A „Laž” nastala je po tekstu Florijana Zelera u režiji Nikole Ljuce. U predstavi igraju Miloš Biković, Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Teodosić. Pored Ljuce, autorski tim čine i dramaturg Staša Bajac, scenograf Lazar Bodroža, kostimografkinja Ljiljana Petrović i kompozitorka Janja Lončar.

– Koliko mi sebe i nama najbliže lažemo? Da li to radimo iz želje da zaštitimo voljenu osobu ili da bismo sebe sačuvali. Ovako nabrojano to deluje poprilično prozaično iako nudi mogućnost za samodovoljnu refleksiju lake komedije. Namjera mi je da sa pažljivo odabranim glumcima napravim predstavu koja živi u trenutku, koja zavede publiku da gleda jednu (samo) zabavnu i provokativnu komediju o savremenom životu. Scena je realistično bogata, stan srednje klase. Glumci se fizički i emotivno do kraja prepuštaju svojim strahovima, neurozama i igrama. Na trenutke treba da djeluje kao mješavina savremenog bulevarskog pozorišta i sitkoma. Međutim, kako tekst sam sebe počne da dekonstruiše i vješto otkriva prave namjere likova tako se i sam postupak mijenja ka nečemu što je duboki psihološki realizam, koji je čak i isuviše stvaran. Rediteljski postupak pojačava idejne potke drame i ogoljava samu suštinu pozorišne (životne) igre - naveo je reditelj Ljuca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 16:52