Хористи КИЦ поп хора и диригенткиња Ђуровић у Дому старих / -ФОТО: КИЦ ПОП ХОР
02/03/2023 u 15:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastup na obostrani užitak publike i pјevača

KIC pop hor proslavio šesti rođendan koncertom u Domu starih „Podgorica”

KIC pop hor za svoј šesti rođendan poklonio јe cјelovečernji koncert korisnicima usluga Doma starih "Podgorica".

Ovo јe bio njihov 81. koncert, a rukovođeni dirigentkinjom mr Zoјom Đurović izveli su mјeštoviti i zanimljiv repertoar. Publika јe imala priliku da čuјe popularne evrgrin pјesme: "Pjevam danju, pjevam noću", "Muzika", "Džuli", "Titograd", "Devojko mala", "Grudi balkanske", kao i one dobro poznate iz antifašističkog repertoara - "Bela ćao", "Kraj Sutjeske hladne vode", "Mlada partizanka", "Zemljo moja"…

Veoma emotivan bio je sam početak kada je cijela sala, na nogama, sa po kojom suzom u očima i uzdasima, otpjevala himne Crne Gore i Jugoslavije "Oj svijetla majska zoro" i "Hej Sloveni", navodi mr Snežana Burzan Vuksanović, menadžerka hora.

– Posebno emotivno je bilo vidjeti one u osmoj ili devetoj deceniji, koji su, ne tražeći pomoć osoblja, ustajali i pozdravljali himne. Hor, pod dirigentskim vođstvom prof. Đurović, bio je veoma raspoložen, raspjevan i razigran, šaljući i razmjenjujući sa publikom najpozitivnije emocije. Pjesme i aplauzi su se ređali, a jedinstven je utisak da smo zbilja izabrali pravo mjesto i najiskreniju publiku za naš rođendanski koncert - prenosi utiske Burzan Vuksanović, obećavajući da je ovo tek prvi u nizu koncerata u ovoj novoj gradskoj ustanovi.

image

Публика и запослени у Дому старих уживали у концерту

-ФОТО: КИЦ ПОП ХОР

Koncertom je zadovoljna i dirigentica Đurović, ističući da je bio jedan od najemotivnijih.

Direktorica Doma za stare Jelena Šofranac, ali i brojni stanovnici Doma iskazivali su veliko zadovoljstvo i radost što je KIC pop hor izabrao da svoj šesti rođendan proslavi upravo sa njima.

– Kad su stanovnici Doma srećni i nasmijani to nam najviše znači, kao večeras na ovom koncertu - istakla je Šofranac, uz napomenu da je ovo sam početak dobre saradnje sa divnim ljudima iz KIC pop hora.

KIC pop hor učestvovao јe i na velikom humanitarnom koncertu za pomoć Turskoj i Siriji u KIC "Budo Tomović".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:33