Glumci na sceni po završetku predstave / -DRAGAN KOPRIVICA
05/08/2024 u 17:21 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

„Veče istine” u Rožaju

Nova satirična komedija Dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, "Veče istine", po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće izvedena večeras, 5. avgusta, od 19 časova na Gradskom trgu u Rožajama. Predstava se izvodi u okviru višednevnog bogatog programa na nivou Opštine "Dani dijaspore – Rožaje 2024"

Dragan Koprivica je u komadu „Veče istine” satirično opisao književnu atmosferu u jednom malom mjestu gdje dominiraju pisci i kritičari više nalik na književne junake, što daje prostora za komične situacije i nadigravanja mladih rožajskih talenata na otvorenoj sceni.

Premijera komada uspješno je izvedena na velikoj sceni CZK Rožaje 2. jula uz pozitivne komentare publike i kritike, a mladi Rožajci će od 20. avgusta krenuti na turneju po Crnoj Gori i okruženju.

image

Scena iz predstave

-DRAGAN KOPRIVICA

U satiričnom prikazu stanja u tekućoj literaturi igraju mladi rožajski amateri: glavnu ulogu pisca igra talentovani Ibrahim Kujević, u ulogama dvije kritičarke pojavljuju se Rijalda Šahman i Muzafera Kujević, a u ostalim Ajlin Camić, Amra Sutović, Dina Dedeić i Berin Kujević.

image

Scena iz predstave

-DRAGAN KOPRIVICA

Ovo je peti pozorišni projekat Koprivice u saradnji sa CZK i mladima iz Rožaja, koji su u sferi dramskog amaterizma Crne Gore pažnju javnosti na sebe svratili predstavama "Kongres pomirenja" (2018), "Književno veče" (2019), "Hamlet u doba marketinga" (2021) i "Voljelo se dvoje mladih" (2023). Ove predstave izvođene su na FDA u Bijelom Polju, i u drugim gradovima Crne Gore, a takođe i u Sarajevu i Kruševcu.

Nakon predstave "Veče istine", večeras će nastupiti „Koncert Forte” bend, a sinoć se sa svojim bendom rožajskoj publici predstavio i Enes Tahirović.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:05