/ -SHUTTERSTOCK
23/03/2024 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čaj od komorača pozitivno utiče na probavu

Redovna konzumaciju čaja od komorača ima još nekoliko dobrobiti

Čaj od komorača je jedan od poznatijih čajeva za konzumaciju kada su u pitanju bolovi, nadutost i slični problemi koji muče mnoge ljude.

Međutim, rešavanje nadutosti i menstrualnih grčeva i bolova nisu jedine dobrobiti koje povezujemo sa pijenjem ovog čaja. Redovna konzumaciju čaja od komorača ima još nekoliko dobrobiti.

Bogat je antioksidansima

Čaj od komorača bogat je antioksidansima, poput flavonoida i fenolnih jedinjenja koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i smanjuju rizik od razvoja hroničnih bolesti i bolesti srca, prenosi Health Shots.

Pozitivno utiče na probavu

Konzumacija čaja od komorača ublažava nadutost, gasove i probavne smetnje. Sadrži jedinjenja poput anetola koji opuštaju mišiće gastrointestinalnog trakta, podstičući normalnu probavu.

Ublažava menstrualne simptome

Žene koje imaju jake menstrualne grčeve ili bolove, za ublažavanje nelagode, trebale bi da piju čaj od komorača, prenosi Health Shots. Njegova protivupalna svojstva mogu pomoći u ublažavanju bolova i menstrualnih grčeva.

Utiče na jačanje imuniteta

Redovna konzumacija čaja od komorača može ojačati imunološki sistem zbog visokog sadržaja vitamina C. Poznato je da vitamin C jača obranu organizma od infekcija i pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja.

Poboljšava zdravlje i lijep izgled kože

Protivupalna i antimikrobna svojstva čaja od komorača mogu pozitivno uticati na kožu. Kako prenosi Health Shots, redovno pijenje čaja od komorača može smanjiti upalu, spriječiti izbijanje akni i pridonijeti čistijem tenu.

Podržava zdravlje srca

Redovna konzumacija čaja od komorača može pozitivno da utiče na zdravlje srca, prenosi Health Shots. Do pozitivnog učinka na srce dolazi zbog kalijuma koji se nalazi u ovom čaju, a može uticati na snižavanje nivoa holesterola i krvnog pritiska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:43