фото: Илустрација / - фото: Илустрација
16/10/2021 u 21:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цвекла није добра само за крвну слику

Цвекла није добра само за крвну слику

Цвекла је поврће које треба уврстити у свакодневну исхрану.

Сок од цвекле такође рјешавају и проблем перути, као и суве или масне косе.

Поготово током хладнијих дана, цвекла је поврће које треба да се нађе на трпези јер је изузетно здрава. Захваљујући високом садржају гвожђа и витамина, цвекла чува организам од вируса и јача крвну слику.

Препоручљива је посебно за анемичне особе, али поред здравствених може се користити и у друге сврхе - за његу косе и његу коже.

Уколико имате проблема са опадањем косе препоручује се да пијете сок од свјеже цвекле, који је богат разним протеинима, калијумом, фосфором, калцијумом, као и витаминима Б и Ц. Сви ови састојци побољшавају циркулацију власишта, а поспјешују и раст косе.

Мјешавином сока од цвекле и сирћета, исперите косу после прања бар једном недељно како бисте очистили кожу главе и уклонити перут. Цвеклу можете користити и у њези коже

Цвеклу средње величине исциједите, и тим соком уз помоћ вате или памучне газе премажите лице. Исперите га након 10 минута и умијте се благим сапуном.

Овај третман понављајте једном недељно, по могућности прије спавања, а кожа ће вам бити видно свјежија и без акни. Такође, сок од цвекле може вам помоћи и код флека на лицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:30