Olivera Injac / -
20/06/2024 u 16:49 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Radimo strateški plan razvoja Podgorice

U prilici smo da sa Vladom Crne Gore pokrenemo novi ciklus razvoja grada i to kroz adekvatan odgovor na potrebe poslovne zajednice, privlačenje investicija i efikasniju upotrebu EU sredstava, kazala je gradonačelnica Injac

Pristupili smo izradi strateškog plana razvoja Glavnog grada, kao najvažnijeg dokumenta za naredni period, posebno vodeći računa o povoljnom trenutku u kojem se Crna Gora nalazi na putu EU integracija, saopštila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, na drugoj sjednici Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta. 

– Vjerujem da smo u prilici da sa Vladom Crne Gore pokrenemo novi ciklus razvoja grada i to kroz adekvatan odgovor na potrebe poslovne zajednice, privlačenje investicija i efikasniju upotrebu EU sredstava. Podgorica će biti uzor, kao sigurno i prosperitetno okruženje i pokretačka snaga ekonomskog razvoja naše države – saopštila je Injac. 

Manadžer Glavnog grada Luka Đukanović je naveo da je izrada Strateškog plana razvoja Podgorice jedan  od najvažnijih zadataka.

– Ovaj dokument predstavlja putokaz za sve naše napore u pravcu ekonomskog, društvenog i infrastrukturnog razvoja. Strateški plan razvoja nije samo formalni dokument već oslikava suštinu – a to je zajednička vizija našeg budućeg puta, kao okvir za donošenje odluka i instrument za koordinaciju svih aktivnosti koje planiramo – kazao je Đukanović. 

image
-

Sjednici Savjeta je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, prisustvovalo preko 50 predstavnika lokalne i državne uprave, poslovne, naučne i biznis zajednice i predstavnika međunarodnih partnerskih organizacija.

– Kroz rad Savjeta, vrši se koordinacija aktivnosti u cilju identifikacije potreba poslovne zajednice, a sve u cilju sprovođenja prioritetnih reformskih mjera i unapređenja poslovnog ambijenta. Na taj način, radi se na otklanjanju biznis barijera, a kako bi se tokom narednih godina stvorili uslovi za veću konkurentnost i brži privredni rast – navode iz Glanvog grada. 

Osim o strateškom planu, kako su saopštili iz Grada, diskutovalo se o značajnim temama za razvoj i poboljšanje poslovnog ambijenta, a imajući u vidu projekte koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 20:22