/ -
08/03/2022 u 17:39 h
Н.С. -М.Л.В.Н.С. -М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пипери позвали државу да реагује: Инспекција да заустави нелегалну градњу на Малом брду

Мјештани Пипера позвали су државне органе да хитно реагују и зауставе бесправну градњу на Малом брду јер ће у противном између себе подијелити земљу. На овај корак одлучили су се након што је на простору на којем су средином фебруара посађене саднице, а од којих је након неколико дана почупан дио, почели темељи за градњу куће. Због тога су представници мјештана Пипера алармирали Комуналну инспекцију, полицију и Секретаријат за планирање простора и одрживи развој који су изашли на терен.

image
-

Секретар за планирање простора и одрживи развој Миљан Баровић поручио је да ће 11. марта поново организовати акцију пошумљавања овог простора не би ли га оплеменили. Баровић је навео да је на овом простору уништено између 20 и 30 садница.

– То управо показује неки однос тих људи према нашем заједничком простору. Бесправна градња је системски проблем и сви морамо уложити заједнички напор да станемо на пут овој појави. Главни град једино на овај начин може реаговати, пријавити Урбанистичко-грађевинској инспекцији. То ћемо и урадити и очекујемо реакцију са њихове стране – навео је Баровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:26