Marko Kovač, Vuk Kadić i Aleksandar Damjanović / -FOTO: MIćKO VUJISIć, DAN
21/08/2024 u 14:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret Naprijed: Akcijom "Oslobodimo trotoare" protiv nepropisnog parkiranja

Trotoari u Podgorici su već dugo vremena "napadnuti" ogromnim brojem vozila, zbog čega sugrađani nemaju mogućnost da mirno i slobodno prošetaju kroz svoja, ali i druga naselja, te će Pokret Naprijed pokrenuti akciju "Oslobodimo trotoare", saopštili su iz ovog pokreta

Namjera im je, kako navode, da se uhvate u kpštac sa teškoćama koje se javljaju zbog nepropisnog parkiranja. Oni ističu da je ovaj problem prisutan u gotovo svakom dijelu grada, što daje ružnu sliku Podgorice.

– Akcijom "Oslobodimo trotoare" Podgoricu ćemo učiniti sigurnijim i ljepšim gradom za sve nas. To je naročito važno zbog djece koja su gotovo svakodnevno izložena opasnosti na putu od kuće do škole i obratno, kao i za roditelje sa djecom u kolicima i osobe sa invaliditetom. Ključni dio ove inicijative je razvoj inovativne aplikacije koja će omogućiti građanima da lako prijave nepropisno parkirana vozila, čime ćemo direktno doprinijeti uređenju našeg grada - saopštili su iz Pokreta Naprijed.

Oni navode da će se aplikacija razvijati u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje dijele ovu viziju čistijih, uređenijih i bezbjednijih ulica.

– Ovaj plan ćemo sprovesti zajedno sa građanima Podgorice, uz podršku Komunalne inspekcije, Parking servisa i Uprave policije. Zajedničkim snagama gradimo bolju budućnost za Podgoricu i za naše porodice - kažu iz Pokreta Naprijed.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 18:01