Преговори представника ЦЕДИС-а са станарима / -архива
19/01/2022 u 12:27 h
Andrijana Dabanović, Милица ВујисићAndrijana Dabanović, Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Протест у кварту испод Љубовића: Не дају паркинг за трафостаницу

Станари сматрају да су њихова права угрожена, јер је паркинг имовина њихове зграде, а трафостаница за сусједни објекат би се нашла тик испод прозора

Екипе ЦЕДИС-а одустале су од постављања трафостанице на паркингу испред зграде Лепонт испод Љубовића након што су станари изашли да бране паркинг. Како ЦЕДИС није обезбиједио асистенцију Завода за хитну медицинску помоћ то је био формални разлог да се мајстори повуку. Трафостаница се поставља за потребе оближње зграде Градњепромет.

– Нећемо дозволити да се на нашем паркингу постави трафостаница за зграду Градњепромет која је стотињак метара од наше. Влада је донијела одлуку да се земљиште испред зграде експроприше, али је спорно то што су сагласност дали бивши власници на које је тада био уписан паркинг. Станари су се у међувремену уписали као власници овог земљишта и нећемо дозволити да се ради, јер Владина одлука више није валидна, с обзиром на то да су се власници промијенили. Овдје треба да се експропришу четири парцеле, од којих се један дио односи и на зграду преко пута наше, чији станари такође то неће дозволити – казао је Армин Љаић, предсједник Скупштине станара зграде Лепонт.

image

Полиција приправна

-архива
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:05