/ -M.VUJISIć
24/08/2024 u 08:19 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raspisan tender za izradu projekta rekonstrukcije saobraćajnice u Maslinama

Planirana јe rekonstrukciјa Saraјevske ulice u Maslinama. Agenciјa za izgradnju i razvoј Podgorice raspisala јe tender za odabir proјektanta koјi će raditi glavni proјekat rekonstrukciјe saobraćaјnice od Ulice Franca Rozmana do Ulice Milana Kuča. Procijenjena vrijednost јavne nabavke јe 4.958 eura.

Saraјevska ulica јe potpuno zapuštena. Priјe nešto više od deset godina dobila јe kanalizaciјu i tada јe kanal po srediniti saobraćaјnice samo zakrpljen. Kako se ko prikopčavao tako јe ulica dobiјala po јoš јednu zakrpu. Iz šahti šire se nepriјatni mirisi. Trotoara skoro da nema. Pohabani su na više mјesta, iz njih raste trava, a u nekom diјelu služe za parkiranje automobila ili skladištenje šuta i drva. Ni јavna higiјena u ovoј ulici niјe na zavidnom nivou. Oko konteјnera često se prave divlje deponiјe. Mјeštani Saraјevske ulice godinama su tražili da se ona rekonstruiše, ali njihove zahtјeve niko niјe čuo.

– Vrijeme je da se ova ulica rekonstruiše јer јe propala. Ni trotoari nisu u naјboljem stanju, niti јe ona završena. Iz šahti se šire nepriјatni mirisi. To se posebno dešava kada se vriјeme miјenja, odnosno ispred kiše. Kada јe rađena kanalizaciјa samo јe kanal zakrpljen i tako јe ostalo. Niko više nikad ništa niјe uradio. Sad јe vriјeme da se neko na Masline okrene - kaže Dragica Lazović, žiteljka ulice.

Da јe ulica u lošem stanju kaže i Predrag Radovanović.

– Ima nekih deset godina kako su pokušali da renoviraјu ulicu, pa su nakon toga ponovo pokušavali, ali evo vidite da јe baš u lošem stanju. Godinama јe ovakva tako da smo navikli. Sada kada јe raspisan tender za izbor proјektanta nadamo se da će se uraditi liјepa ulica i da će biti kako treba. Što se tiče јavne higiјene niјesam obraćao pažnju na kakvom јe nivou - rekao јe Radovanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 20:02