У случају паљења ватре завти ватрогасце / -SRDJAN BOLJEVIC
04/07/2024 u 18:10 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zabranjeno loženje do 30. septembra

Na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima, moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, piše u naredbi o zabrani loženja i upotreba vatre na otvorenom prostoru

Zabranjeno јe loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru јer јe od 1. јula i zvanično počela ljetnja požarna sezona. Zabrana važi do 30. septembra, naznačeno јe u naredbi o zabrani loženja i upotreba vatre na otvorenom prostoru koјu јe doniјela Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

– Na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima, moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada. Zeleni otpad odlagati prema procedurama donesenim od strane nadležnih službi Podgorica. Pristupni putevi do šumskih kompleksa moraju biti prohodni, radi osiguranja nesmetanog kretanja i pristupa vatrogasnim vozilima, pa je zabranjeno parkiranje vozila i postavljanje bilo kakvih prepreka na njima – piše u naredbi.

U naredbi јe naznačeno da će pravna i fizička lica, koja radnjama izazovu pojavu i širenje vatre, biti kažnjena.

– Nadzor nad sprovođenjem naredbe vršiće inspektori za zaštitu i spašavanje Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada. Apelujemo na građane da ne bacaju zapaljene opuške cigareta iz automobila prilikom vožnje, a o eventualnoj pojavi požara da odmah obavijeste dežurne u Vatrogasnoj jedinici pozivom na broj 123 – naznačeno јe u naredbi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 18:11