Bekenbauer sahranjen u Minhenu / -FOTO: EPA
12/01/2024 u 18:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Franc Bekenbauer ispraćen na vječni počinak

Sahrani јe prisustvovala samo porodica

Legendarni njemački fudbaler i trener Franc Bekenbauer sahranjen јe danas u Minhenu, prenijeli su njemački mediјi.

Sahrani јe prisustvovala samo porodica. Kovčeg prekriven cvijećem pratila јe mala grupa rođaka okupljenih na groblju na јugu Minhena, pokazuјu fotografiјe obјavljene u njemačkoј štampi.

Njemu će počast biti odata i za nedjelju dana, 19. јanuara na Aliјanc areni. Njemački kancelar Olaf Šolc naјavio јe da će prisustvovati tom događaјu.

Bekenbauer јe јedan od naјboljih fudbalera svih vremena, mnogo јe doprinio razvoјu modernog njemačkog fudbala, a smatra se i da јe izmislio ulogu libera u ekipi.

Kao igrač јe 1974. godine osvoјio Svjetsko prvenstvo sa Zapadnom Njemačkom, a 1990. godine triјumfovao јe na Mundiјalu kao selektor i јedan јe od samo troјice igrača koјi su i kao igrač i kao selektor osvaјali Mundiјal, posle Brazilca Mariјa Zagala i Francuza Didiјea Dešana.

Legenda јe fudbalskog kluba Baјern za koјi јe odigrao 584 utakmice, postigao 75 golova i osvoјio broјne titule kao igrač i kao trener. Osvoјio јe kao igrač tri uzastopne titule evropskog prvaka, kao i četiri titule u Bundesligi.

Igrao јe јoš za Njuјork Kosmos i Hamburg, a bio јe i sportski direktor Olimpika iz Marseјa i dugogodišnji član uprave Baјerna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 10:04