Velika pobjeda Crne Gore / -FOTO: VPSCG
05/09/2024 u 16:35 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu

Juniorska reprezentacija u četvrtfinalu u Burgasu pobijedila Srbiju nakon peteraca 18:17 (1:4, 4:2, 5:4, 3:3, 5:4)

Juniorska (U19) vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u polufinalu Evropskog prvenstva. Sjajan uspjeh mladih "ajkula", tim koji vodi Miodrag Mirović boriće se za medalju, nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Srbiju nakon peteraca 18:17 (1:4, 4:2, 5:4, 3:3, 5:4).

I ponovo je golman Andrija Bjelica, baš kao u osmini finala protiv Holandije, bio veliki junak, odbranivši dva peterca, oba Miljanu Đokanoviću u prvoj i šestoj seriji. Srbija, koja je u grupi upisala tri pobjede i imala dan odmora, mnogo je bolje počela meč, povela je 3:0, pa 5:1, početkom druge četvrtine. Međutim, mlade "ajkule" su do kraja pokazale kakav talenat posjeduju, ekspresno su serijom 3:0 za tri minuta, smanjile na 5:4, da bi u trećoj četvrtini i preokrenule. Bilo je 7:5 za Srbiju, a dva minuta prije kraja tog perioda 9:8 za crnogorski tim. Od tada je Crna Gora konstantno bila u prednosti, mogla je da dođe do pobjede i u regularnom dijelu, a Srbija je gol za izjednačenje 13:13 postigla 21 sekundu prije kraja. Crna Gora je imala posljednji napad, nije ga iskoristila, ali je u penal-ruletu došla do velike pobjede.

Računajući i peterce, najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Danilo Stupar sa čak šest golova, po tri su upisali Srđan Janović i Strahinja Gojković, po dva Balša Vučković i Tim Perov, a po jedan Draško Samardžić i Nikola Petrović.

Protivnik Crne Gore u polufinalu, koje se igra sjutra, biće bolji iz duela Njemačka - Mađarska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:10