Biće prikazana 43 filma iz 16 država svijeta / -FOTO: BSAFF
25/09/2024 u 17:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Drugi Budva sports and arts film festival (BSAFF) okuplja elitu

U okviru ceremonije koja je zakazana sjutra u 18 sati će biti dodjeljena i priznanja za životno djelo legendarnim stručnjacima i sportistima - Zoranu Živkoviću, Božidaru Ivanoviću, Igoru Vušuroviću, Bojani Popović i Marini Kovijanić

Sve je spremno za još jedan sportsko-kulturni spektakl u Budvi - drugi Internacionalni festival Budva sports and arts film festival (BSAFF) biće svečano otvoren sjutra u Slovenskoj plaži, na bazenu "Rondo" u 18 sati.

BSAFF je međunarodni festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom, a kako je najavio direktor i osnivač festivala Miloš Todorović tokom tri dana biće prikazana 43 filma iz 16 država svijeta, među kojima i dva iz Crne Gore.

- Za razliku od prošle godine kada je nagrađeno šest filmova, ove godine će biti proglašeni najbolji filmovi u sedam kategorija, a biraće ih međunarodni žiri. Biće nagrađeni najbolji kratkometražni, srednjemetražni i dugometražni dokumentarni fiim, Nagrađena će biti i najbolja režija, najbolji film edukativnog karaktera, najbolji igrani i najbolji film na festivalu – Gran pri - kazao je Todorović.

Tokom festivala biće organizovane panel diskusije sa sportistima, novinarima, producentima i rediteljima. Predviđen je i program za najmlađe, gdje će biti uručeni pokloni za sve učesnike.

- Ponosni smo bili na organizaciju prvog festivala, koji je nadmašio sva očekivanja, pa sa još većim entuzijazmom i energijom čekamo drugi. Očekujemo veliku posjećenost, dolazak gostiju iz regiona, Evrope i svijeta, kao i sekretara Saveza sportskih televizija i slika na ekranu (FICTS) Enca Kapijela. Trudili smo se da proširimo program sa kvalitetnim filmovima, kao i da uvedemo neke novitete, kao sto su panel diskusije na temu sporta i filma - istakao je Todorović.

U okviru ceremonije će biti dodjeljena i priznanja za životno djelo legendarnim stručnjacima i sportistima - Zoranu Živkoviću, Božidaru Ivanoviću, Igoru Vušuroviću, Bojani Popović i Marini Kovijanić.

Priznanja će biti uručena i učesnicima Olimpijskih igara iz Budve, kao i učesnicima Paraolimpiskih igara.

Pokrovitelji drugog Internacionalnog festivala Budva sports and arts film festival (BSAFF) su HG Budvanska Rivijera i Opština Budva, dok je generalni sponzor proteini.si Crna Gora.

Budva je od 26. do 29. septembra spremna da ugosti elitu iz regiona, Evrope i svijeta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 17:03