Luka Rakčević / -SRDJAN BOLJEVIC
08/07/2024 u 12:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rakčević: Ne smijemo dozvoliti gašenje ŽRK Budućnost

Glavni grad će učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema - kazao je zamjenik gradonačelnice Podgorice

Ženski rukometni klub Budućnost je pred gašenjem, nakon što je generalni sponzor kompanija "Bemax" odlučila da raskine ugovor, a da je alarmantna situacija za "Dan" je potvrdila direktorica Maja Bulatović.

- Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala - kazala je legendarna rukometašica.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević najavio je, međutim da će Glavni grad probati da pomogne klubu.

- Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog-rukometnog kluba (ŽRK) Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će Glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema. Raduje i najava vlasnika/ca ŽRK da žele da se Klub vrati pod okrilje Grada, šta na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost kluba - napisao je Rakčević na društvenim mrežama.

On je apostrofirao istorijski naslijeđe koje klub ima, i koje i danas predstavlja kako za grad, tako i za reprezentaciju Crne Gore.

- Svaka generacija našeg Grada ugradila je dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima. Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg Grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta. Pored toga, ŽRK Budućnost je decenijama i temelj naše reprezentacije, pa imamo obavezu više da spasimo klub i obezbijedimo njegovo funkcionisanje.

Rakčević je prokomentarisao povlačenje "Bemaxa" i problem koji je nastao "povlačenjem preko noći".

- Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz Kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih čak i uz pomoć Glavnog grada upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona. Iako svaki sponzor ima pravo da odustane od svog sponzorstva, mogli smo o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da Klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. Međutim, situacija je takva kakva jeste i Grad će uraditi sve šta je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji. To dugujemo Klubu, građanima/kama i svim navijačima - kazao je zamjenik gradonačelnice.

Na kraju najavio je procedure i razgvore sa vlasničkom strukturom, iz nadu da će uspjeti da se pronađe rješenje.

- U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima/ama Kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Uz nadu – za Budućnost - kazao je Rakčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 12:18