Рампа косовским министрима / - SHUTTERSTOCK/BY ZARKO PRUSAC
27/11/2021 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Српска рампа албанском захтјеву

Министар за инфраструктуру Љибурн Аљиjу изjавио jе да jе одбиjање захтјева отворена препрека да се помогне дискриминисаним албанским грађанима у Прешеву, Медвеђи и Буjановцу

Србиjа jе рано jутрос одбила захтјев косовских министара да посјете Медвеђу, Буjановац и Прешево.

Министри Љибурн Аљиу, Хекуран Мурати, Арберие Нагавци и Хаjрула Чеку поднијели су захјтев зу посјету 27. и 28. новембра.

Министар за инфраструктуру Љибурн Аљиjу изjавио jе да jе одбиjање захтјева отворена препрека да се помогне дискриминисаним албанским грађанима у Прешеву, Медвеђи и Буjановцу.

"Наша посјета jе, од власти у Београду, одбиjена без икаквог образложења, непосредно прије поласка наше делегациjе. У складу са процедурама и договором у Бриселу, упутили смо редован захтјев 24. новембра, представљаjући дневни ред посјете. Одбиjено нам jе данас у 7:13. У негативном одговору добиjеном преко наше канцелариjе за везу у Београду, не наводи се разлог за одбиjање", навео jе Аљиjу.

Љибурн Аљиу, Хекуран Мурати, Арберие Нагавци и Хаjрула Чеку планирали су да посјете три општине са албанским становништвом и састану се са градоначелницима, посланицима у парламенту, на локалном нивоу и са челницима политичких субjеката.

Подсјетимо, директору Канцелариjе за Косово и Метохиjу Петру Петковићу власти у Приштини забраниле су почетком ове недјеље да посјети Косово и присуствуjе ктиторскоj слави манастира Високи Дечани у сриједу, 24. новембра. И ова посјета jе требало да траjе два дана, а Петковић jе такође требало да посјети и више социjално угрожених и повратничких српских породица и уручи им помоћ.

Портпарол Европске униjе Петер Стано позвао jе у сриједу Приштину да поново размотри одлуку коjом jе директору Канцелариjе за Косово и Метохиjу Петру Петковићу забрањен улазак на Косово и да ту посјету дозволи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. januar 2022 12:44