stanje na putevima / - MINISTARSTVO SAOBRAćAJA I POMORSTVA
16/09/2024 u 08:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

AMSCG: Kolovozi suvi, ipak oprez zbog mogućih odrona

Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima. Ovakvo vrijeme pogoduje stavaranju odrona pa stoga vozače podsjećamo na oprez.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina  na snazi je obustava saobraćaja. U intervalu od 12.00 do 14.00 sati obezbjeđuje se slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina.

Odobrava se potpuna obustava saobraćaja za period od 16.09.2024 godine do 30.09.2024 godine u terminu od 09.00 do 12.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati zbog izvodjenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Poda-Berane i Ribarevine-Poda.

Na regionalnom putu R-16 Plužine-Trsa-Pošćenski kraj od 09.09.2024.godine pa do završetka radova dolaziće do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati zbog izvodjenja radova.

Privremeno se za period od 09.09.2024. godine do zavrsetka radova  odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestu izvodjenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza na mag. putu M-3 dionica Šćepan Polje –Nikšić.

Privremeno se  od 09.09.2024. godine pa do zavrsetka radova odobrava promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na naizmjenicno odvijanje saobracaja zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji reg.puta R-29 Bar-Kamenicki most –Krute.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza dionica Nikšić-Kuside promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolazi do totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta povremeno zbog izvodjenja radova.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenicno odvijanje saobracaja na mjestima izvodjenja radova, zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na  magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina  Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na autoputu se saobraćaj obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 4 osoba je zadobilo lakše povrede.

Odobrava se korišćenje magistralnih i regionalnih puteva i povremene obustave saobraćaja radi snimanja TV serije Tvrđava na sledećim lokacijama:

Za dane od 12.09.2024. god do 25.09.2024. god povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta na magistralnom  putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Vir lokacija Brezovi Doli.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:03