/ - фото илустрација
05/11/2021 u 17:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Донијета Одлука о формирању Савјета за управљање отвореним подацима

Отворени подаци представљају основу за унапређење рада јавне управе, даљу модернизацију и транспарентност рада, као и повећање ефикасности и квалитета услуга које управа пружа

У складу са Програмом рада Владе за 2021. годину, на предлог Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија донијета је Одлука о формирању Савјета за управљање отвореним подацима.

- Отворени подаци представљају основу за унапређење рада јавне управе, даљу модернизацију и транспарентност рада, као и повећање ефикасности и квалитета услуга које управа пружа. Објављивање података у формату који омогућава поновну употребу од изузетног је значаја за транспарентност рада јавног сектора- наводе у саопштењу.

Одлуком се, између осталог, дефинишу задаци Савјета који се огледају у препознавању изазова у области отворених података и предлагању рјешења за те изазове, разматрању и покретању иницијатива, активности и пројеката са циљем унапређења управљања отвореним подацима, унапређењу сарадње са органима на државном и локалном нивоу у циљу отварања што већег броја података, управљању и промоцији портала отворених података www.data.gov.me , као и унапређивању транспарентности рада јавне управе и промоцији принципа отворених јавних политика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:02