02/09/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ФЦЈК: Затворен хотел Гранд, учесници симпозијума понижени

Тврде да нема сумње да се ради о још једном политичком линчу и саботажи монтенегристике те притиску и застрашивању пријатеља црногорске науке и културе

Хотел Гранд је затворен а учесници међународнога симпозијума "Цетињски филолошки дани" данас су изложени понижењу затварањем хотела, саопштено је из управе Факултета за црногорски језик и књижевност (ФЦЈК), јавња портал РТЦГ.

-Након првобитне информације да морамо напустити хотел или да можемо преноћити али без исхране, коначно је одобрен боравак најкасније до сјутра ујутро у 9 сати. Не желећи да учеснике симпозијума излажемо додатноме понижењу и узнемиравању, будући да је у холу Хотела полиција и инспектори, одлучили смо напустити хотел- наводи се у саопштењу.

Наглашавју да је симпозијум окупио 60-ак реномираних научника из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Косова, Македоније, Словеније, Бугарске, Украјине, Пољске, Нјемачке, Мађарске, Италије, САД-а те домаће научнике.

Тврде да нема сумње да се ради о још једном политичком линчу и саботажи монтенегристике те притиску и застрашивању пријатеља црногорске науке и културе.

-Овај је симпозијум планиран и најављиван у домаћим и иностраним медијима мјесецима уназад, те срамотно одабрани тајминг потврђује бескрупулозне намјере актуелне власти у разрачунавању с установама и појединцима који се противе политици Српскога света. Слика Црне Горе коју ће након овога скандала наши инострани гости понијети са собом ћера нас да се стидимо срамоте ове власти- наводи се у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:30