Са састанка / - фото: Министарство екологије
01/12/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставља се изградња Еко зграде у Подгорици

Вриједност понуде је скоро 15 милиона еура, а рок завршетка радова је 18 мјесеци од увођења извођача у посао

Управа јавних радова у сарадњи са Министарством екологије, просторног планирања и урбанизма, Министарством еколошке транзиције Републике Италије, у сарадњи са ПРОЦОН-ом, наставиће радове на изградњи ИИ фазе Еко-зграде у Подгорици, која се налази на Цетињском путу, у близини Ректората. Радове ће изводити аустријска фирма Страбаг, која је изабрана на тендеру, а са којом је Боро Лучић, директор Управе јавних радова данас потписао уговор. 

Потписивању уговора је присуствовао министар екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратко Митровић.  

Вриједност понуде је скоро 15 милиона еура, а рок завршетка радова је 18 мјесеци од увођења извођача у посао.

- Драго ми је што, након паузе, данас настављамо рад на изградњи Еко-ефикасне зграде у Подгорици, која представља опипљив доказ наше посвећености очувању животне средине и изградњи објеката који су енергетски ефикасни. Очекујем да радови буду завршени у планираном року - поручио је министар Митровић. Како је додао, ово је само почетак реализације великих, капиталних пројеката који нас очекују, јер је у плану изградња двије клинке-за инфективне и менталне болести, градска болница, школе, вртићи. 

- Ову календарску годину завршавамо још једним значајним договором о изградњи еко зграде која би требало да буде путоказ и примјер сваке будуће градње у Црној Гори. Већ од сљедеће године нас очекује преко 100 пројеката и Црна Гора ће бити једно велико градилиште. Градимо Црну Гору за будуће генерације - поручио је Лучић.

Еко-ефикасна зграда биће сједиште Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма и Јединице за екологију Универзитета Црне Горе. 

Пројекат изградње Еко-ефикасне зграде финансира се из црногорско–италијанског финансијског инструмента за заштиту животне средине (ЕМИФ – Енвиронмент Монтенегрин–Италиан Фацилитy), успостављеног са циљем промоције еколошких вриједности и политика кроз билатералну сарадњу двије земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:59