Ратко Митровић / - фото: твитер
21/02/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Озваничен наставак радова на Еко-ефикасноj згради

Република Италиjа jе била и остаjе наjвећи билатерални донатор у области животне средине у Црноj Гори и привилеговани смо што имамо тако стабилног и поузданог партнера

Министар екологиjе, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић и амбасадор Републике Италиjе, Њ.Е. Лука Зелиоли обишли су данас локациjу Еко-зграде и озваничили наставак радова на њеноj изградњи.

image

Еко зграда

- фото: твитер

Митровић jе истакао да вриjедност преосталих радова износи 15 милиона еура, док jе планирано вриjеме завршетка радова 18 мjесеци. У овоj згради биће смjештене канцелариjе Министарства екологиjе, просторног планирања и урбанизма и Студиjске jединице за екологиjу Универзитета Црне Горе.

- Република Италиjа jе била и остаjе наjвећи билатерални донатор у области животне средине у Црноj Гори и привилеговани смо што имамо тако стабилног и поузданог партнера. Кроз нашу успjешну сарадњу у области животне средине током година, заjедничким дjеловањем развили смо многе проjекте и подржали многе процесе на путу унапређења животне средине - истакао jе Митровић.

Он jе нагласио да проjекат изградње Еко-ефикасне зграде у Подгорици заузима значаjно мjесто у оквиру традиционално добрих односа Црне Горе и Републике Италиjе и спровођења политике заштите животне средине, те ће наставак и реализациjа овог проjекта представљати круну билатералне сарадње у овоj области, док ће сама Еко-ефикасна зграда бити своjеврстан споменик споjа архитектуре и екологиjе, као и еколошког усмjерења наших држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:47