Универзитет Црне Горе / - ФОТО: ПР Центар
15/07/2021 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова зелена површина у кампусу Универзитета

Простор око Универзитета jедна је од риjетких зелених оаза у овом диjелу града и ми то желимо да проширимо, казао је Божовић

Универзитет Црне Горе покренуо jе велику акциjу озелењавања простора око техничких факултета и студентских домова, а из те установе су позвали друштвено одговорне субjекте да се прикључе акциjи, како би нова зелена порвшина била омиљено мjесто окупљања студената и грађана.

Вршилац дужности ректора Универзитета Црне Горе Владимир Божовић казао jе да простор око техничких факултета треба да добиjе стандарде и изглед модерних европских и свjетских Универзитета, а то jе значаjно и за ширу друштвену заjедницу.

– Нарочито се у вриjеме љетњих мjесеци осjећа колико су важне парковске површине. Простор око Универзитета jе jедна од риjетких зелених оаза у овом диjелу града и ми то желимо да проширимо. Почетни напор jе већ направљен. Сходно инициjативи Универзитета и помоћи друштвено  одговорних субjеката та површина ће добити изглед модерног европског кампуса и циљ jе да то буду плућа овог диjела града, гдjе нам фали зелених површина – поjаснио jе Божовић.

Позвао jе све друштвено одговорне субjекте да се укључе у акциjу коjа jе добра за све.

– Оваj и слични проjекти су одлична прилика да изразе своjу друштвену одговорност. Jер, улагање у Универзитет jе буквално улагање у будућност цjелокупне заjеднице. Зато су сви добродошли на Универзитет да разговарамо о њиховим идеjама, везано за оваj и сличне проjекте – рекао jе Божовић.

Студент повjереник Студентског парламента Универзитета Црне Горе, Александар Шипчић, казао jе да Универзитет у свом кампусу има jедан од наjљепших паркова на териториjи Главног града, коjи ниjе само омиљено мjесто окупљања студената, већ и многих грађана.

– Циљ jе покретање подршке, гдjе ћемо показати друштвено одговорно дjеловање сваког поjединца и субjекта, коjи ће на своj начин пружити подршку. Ова нова зелена површина, коjа ће бити мjесто окупљања свих, даће нови изглед нашем граду. Важно jе да поjединци и субjекти разумиjу своjу улогу у друштву, jер ћемо очувањем зелених површина и смањењем бетонизациjе добити нови изглед града – казао jе Шипчић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:00