Радничка партија / - Радничка партија
27/05/2021 u 10:42 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радничка парија: Бивши режим није хтио да расвијетли убиство

Без слободне новинарске ријечи, не можемо говорити о демократском друштву. Одговорне институције коначно треба да пређу са ријечи на ђела, да предузму све што је у њиховој моћи како би се индентификовали сви починиоци и налогодавци ових недјела - кажу у Радничкој партији.

Радничка партија је поводом 17 година од нерасвјетљеног убиства директора и главног  и одговорног уредника ,,Дана” Душка Јовановића, саопштила да нас тај догађај подсјећа колико је слобода изражавања новинара у Црној Гори стално изложена притисцима, пријетњама, физичким насртајима…

- Ово убиство и бројни други нерасвјетљени случајеви напада на новинаре показатељ су да није постојала политичка воља бившег режима да се починиоци пронађу и изведу пред лице правде. Без слободне новинарске ријечи, не можемо говорити о демократском друштву. Одговорне институције коначно треба да пређу са ријечи на ђела, да предузму све што је у њиховој моћи како би се индентификовали сви починиоци и налогодавци ових недјела - кажу у Радничкој партији.

Ова партија истиче да нерасвјетљавањем случаја убиства Душка Јовановића али и других напада на медије, ствара се клима да се овај негативни тренд који урушава наше друштво несметано настави.

-Подсјећамо од 2010. године  забиљежено је 55 напада на новинаре И њихову имовину. Статистички подаци најбољи су показатељ колико је новинарство угрожена професија у Црној Гори И да у нашој земљи новинари не могу без страха да се баве истраживачким новинарством. Актуелна власта мора предузети све могуће мјере да се се слободна ријеч новинара заштити, како би без бојазни за свој живот несметано радили свој посао - закључују у Радничкој партији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:39