Александар Мијушковић / - SPASOJE SCEKIC 2021
04/06/2021 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Александар Миjушковић на челу Одбора директора ЦГЕС-а

На ванредноj Скупштини акционара разриjешен jе досадашњи сазив Одбора директора на челу са предсjедницом Весном Брацановић

Акционари Црногорског електропреносног система (ЦГЕС) данас су на ванредноj Скупштини разриjешили досадашњи сазив Одбора директора и изабрали нови, на чиjем ће челу бити Александар Миjушковић.

На ванредноj Скупштини акционара разриjешен jе досадашњи сазив Одбора директора на челу са предсjедницом Весном Брацановић.

– Акционари су потврдили и одлуку о именовању нових чланова Одбора директора, па ће убудуће државни капитал у ЦГЕС-у, поред Миjушковића, представљати Предраг Миjаjловић, Орхан Шахмановић и Душан Кљаjић –наводи се у саопштењу ЦГЕС-а.

Компаниjу Електромрежа Србиjе у Одбору директора ЦГЕС-а заступаће Jелена Матеjић, а италиjанску енергетску компаниjу Терна – Рете Елеттрица Назионале, Гиованни Церцхиарини и Гуидо Гуида.

На конститутивноj сjедници новоизабраног Одбора директора одлучено jе да функциjу предсjедника у наредном мандату обавља Миjушковић, док jе улогу замjеника потпредсjедника добио Cerchiarini.

Миjушковић jе рекао да jе избор за њега велика част и одговорност, али и огромна обавеза за менаџмент и све запослене, како би дошли до заjедничког циља, а то jе савремена, међународна електроенергетска компаниjа, коjа има за циљ реализациjу капиталних проjеката коjи би подстакли прилив нових инвестициjа у Црну Гору.

– Увjерен сам да ћемо сви заjедно у компаниjи, на путу њене развоjне стратегиjе, дати своj максимум како бисмо постали оператор преносног система коjи ће своjим прогресом, а слиjедећи наjбољу европску праксу, обезбиjедити у сваком тренутку висок степен сигурности преноса електричне енергиjе до потрошача у Црноj Гори – поручио jе Миjушковић.

Он jе подсjетио да jе већ радио у ЦГЕС-у и да познаjе ту компаниjу и све њене потенциjале.

Миjушковић jе дипломирани инжењер електротехнике – смjер енергетика, са респективним искуством од 26 година у тоj области.

Посjедња позициjа коjу jе покривао у ЦГЕС, до 2012. године, била jе директор Сектора за регулаторне, правне, кадровске и послове међународне сарадње.

Миjушковић jе био jедан од инициjатора проjекта повезивања Црне Горе и Италиjе подморским електроенергетским каблом и члан преговарачког тима са италиjанским оператором преносног система Терна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:18