/ Министар Стијовић
03/09/2021 u 21:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Стијовић одржао састанак са представницима ИФАД мисије

Стијовић је изразио захвалност за нову, другу, реалокацију средстава одобрену у јануару 2021. године

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић одржао је састанак са представницима ИФАД организације на коме је отворена мисија супервизије гдје су анализирани досадашњи резултати уз презентовање модела и потенцијала за будућу сарадњу.

Стијовић је изразио захвалност за нову, другу, реалокацију средстава одобрену у јануару 2021. године, истакавши да је реалокација омогућила нове инвестије, прије свега у путеве, изградњу водовода и подршку пољоприведним произвођачима.

- Био сам обавијештен о предвиђањима и очекивањима за ову годину. Кашњење у усвајању буџета и агробуџета утицала су и на РЦТП, али је то сада превазиђено и надамо се да ћемо успјети управљати свим активностима  предвиђеним Годишњим планом рада и прорачуном РЦТП –а - истакао је министар.

Представници ИФАД мисије исказали су задовољство због успјешне сарадње уз изражено увјерење да ће Пројекат и у наредном периоду показати добре резултате. Директор програма за Црну Гору господин Филип Реми презентовао је планирану динамику мисије, на основу којих се прави „Аиде Мемоире“ који је у основи списак препорука за унапријеђење имплементације.

Саговорници су исказали увјерење са ће се на крају презентације резултата обије стране потписати  препоруке.

На састанаку је закључено да се пројекат врло успјешно реализује и да је од великог интереса за развој руралних подручја Црне Горе, при чему је исказана обострана воља за наставак пројекта  и даљу сарадњу са ИФАД-ом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:25