Аутопут Бар– Бољаре / IVAN PETROVIC-IPE
14/11/2021 u 07:41 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство капиталних инвестиција објавило документа за аутопут

Након договора са Дританом Абазовићем, објављена су документа: Закон о аутопуту Бар-Бољаре, Уговор о пројектовању и изградњи аутопута, Студије оправданости за аутопут Бар-Бољаре и Извјештај о статусу и динамици радова

Министарство капиталних инвестиција, на основу договора са предсједником Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу Дританом Абазовићем, и након стварања техничких предуслова, започело је јуче са објављивањем документације у вези са реализацијом пројекта аутопута Бар–Бољаре.

– За сада су широј јавности први пут доступне претходно рађене студије оправданости за овај пројекат, док је у току припрема нове Студије оправданости за читав пројекат аутопута Бар-Бољаре укључујући кост-бенефит анализу, што се финансира средствима Европске комисије путем механизма Инвестиционог оквира за Западни Балкан, а од стране Европске комисије се очекује подршка наставку реализације овог пројекта – саопштено је јуче из министарства на чијем је челу министар Младен Бојанић. Објављена су документа: Закон о аутопуту Бар–Бољаре, Уговор о пројектовању и изградњи аутопута, Студије оправданости за аутопут Бар–Бољаре и Извјештај о статусу и динамици радова.

– Наглашавамо да ово представља само почетак објављивања комплетне документације која се тиче реализације пројекта аутопута Бар–Бољаре и у наредном периоду ћемо на истој адреси сукцесивно објављивати документацију везану за овај пројекат – пише у саопштењу министарства. У подацима у Извјештају о статусу и динамици радова може се видјети да је извођачу радова, кинеској компанији ЦРБЦ, до 1. новембра 2021. године укупно исплаћено 723,960,726 еура, односно 89,42 одсто износа.

– Према расположивим извjештаjима Инжењера, до сада jе изведено око 98,2 одсто радова. У овом извjештаjном периоду, због погоршања временских услова, извођен jе ограничени обим радова. Наставило се са радовима на позициjи наплатне рампе и уграђиван jе 2. слоj БНС на диjелу иза моста Морача – пише између осталог у Извјештају о статусу и динамици радова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:05