Болница Мељине / К.М.
29/11/2021 u 08:38 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Општина Херцег Нови од болнице у Мељинама потражује 850.000 еура са доспјелим каматама

Општина Херцег Нови је покренула поступак због дуга од око 850.000 еура са доспјелим каматама по основу пореза на непокретност

Рочиште за покретање поступка за увођење стечаја у комплекс Мељине, који је покренула Општина Херцег Нови, одгођено је за крај јануара 2022. године. Општина је покренула поступак због дуга од око 850.000 еура, са доспјелим каматама по основу пореза на непокретност.
С обзиром на то да привремени стечајни управник Милош Поповић није добио документацију на основу које је требало да припреми финансијски извјештај, судија Привредног суда Драган Вучевић је рочиште које је било заказано за четвртак, 25. новембар, одгодио за крај јануара.
Општина Херцег Нови је покренула поступак увођења стечаја у комплекс Мељине у дијелу који до сада није био обухваћен стечајем. Када је покренут поступак за увођење стечаја, предсједник Општине Стеван Катић је казао да очекује да Привредни суд прогласи стечај и у овом дијелу како би се цјеловито рјешавао случај, а држава могла да на лакши начин, ако то буде рјешење, поврати имовину.
– Циљ је да се процес обједини, а комплекс болнице задржи имовину на цијелом дијелу као што је то било када се приватизација и десила. Очекујемо да се са државом пронађе адекватно рјешење и да се тај дио откупи, да ли кроз поступак стечаја или раскид приватизације, а како бисмо заједно правили планове, не само када је опстанак болнице у питању, него и градња и развој здравства у Херцег Новом. Херцег Нови то заслужује, болница Мељине је од кључне важности, она мора да се развија и наш град мора да има болницу, а ова има традицију, поручио је предсједник Катић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

17. maj 2024 13:31