/ - DAN
15/11/2021 u 13:47 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилац тражи да адвокат свједочи: Како су ствари долазиле до осуђеног шкаљарца у ЗИКС-у

Адвокат Лекић је на ово реаговао и казао да ће се на то изјаснити и окривљени и свједок Делетић и да се Љешњак већ изјаснио, наводећи да је о томе већ било и да ће бити ријечи

Саслушањем свједока настављено је суђење Саши Аговићу којег Специјално државно тужилаштво терети да је дио криминалне организације сада покојног Стевана Стаматовића која према евиденицији полиције представља дио шкаљарског клана.

Аговић негирао везу са шкаљарцима: "Они су њега вребали од када је изашао из затвора"

Након наставка свједочења Наташе Аговић Вучинић, бивше жене оптуженог, свједочио је и Милан Љешњак који је стражарно спроведен из спушког ЗИКС-а. Подсјећамо, Љешњак је раније осуђен са Стеваном Стаматовићем, Дејаном Делетићем, Александром Бојовићем, Ђорђијем Божовићшем и Стефаном Балевићем. Њима се судило у склопу предмета покушај ликвидације Никшићанина Радојице Зековића.

Мјере тајног надзора-Аговић и бивша жена

На захтјев тужиоца суд је пртедочио свједокињи  Наташи Аговић Вучинић, из мјера тајног надзора пар разговора које је водила са сада бившим мужем, оптуженим Аговићем.

Аговић Вучинић: "У играоницу сам"

Аговић: "Имаш ли интенрет"

Аговић Вучинић: "Имам"

Аговић: "Нађи Сандру(дјевојку од Милана Љешњака)  на инстаграм, ако икао може да се чије са Миланом, реци да ће да ме ухапсе, да сам побјегао, оде и Гиле у затвор"

Свједокиња је на питање тужиоца навела да мисли да је Аговић хтио да ступи у контакт са Миланом како би му он нашао собу затвору јер је знао да ће га ухапсити.

Када је Љешњак свједочио, након ње, на питање тужиоца казао је да он није тај који у затвору одређује гдје ће ко да буде смјештен.

Специјални државни тужилац Саша Чађеновић предложио је суду да се адвокат Дамир Лекић, који заступа Аговића, удаљи из суднице до окончања свједочења како би и он свједочио поводом робе која је долазила до Милана Љешњака у ЗИКС.

Чађеновић је то затражио након навода Љешњака да је Делетић преко адвоката Лекића слао његову робу Аговићу. Затим је навео да је та роба долазила до њега у ЗИКС. Након питања тужиоца, Љешњак није знао да прецизира тачно како је организована та примо-предаја гаредеробе и да ли је Делетић можда директно давао Аговићу гардеробу или преко адвоката Дамира Лекића.

Свједоци тврде да Аговић нема везе са шкаљарским кланом: Проблеме је правио породици и себи

- Везано за пут гардеробе од Делетића до Аговића а за потребе свједока Љешњака, те посебно имајући у виду одбрану окривљеног, тражим од суда да данашње рочиште прекине јер се по оцјени овог тужиоца указује неопходним да се адвокат Лекићсаслуша у својству свједока на околности на које су се изјаснили и окривљени и свједок...да се адвокат удаљи из суднице а окривљеном да се предочи право на другог браниоца или браниоца по службеној дужности- казао је тужилац.

Адвокат Лекић је на ово реаговао и казао да ће се на то изјаснити и окривљени и свједок Делетић и да се Љешњак већ изјаснио, наводећи да је о томе већ било и да ће бити ријечи. О овом предлогу судско вијеће на челу са судијом Биљаном Ускоковић ће се благовремено изјаснити.

Љешњак је казао да не зна да је Стеван Стаматовић основао криминалну организацију и да му није познато да је оптужени Аговић био дио неке криминалне организације. Он је навео да је у кумовским односима са оптуженим Аговићем.

Мјере тајног надзора- Аговић и Љешњак

Љешњаку је, на захтјев тужиоца, предочен разговор из мјера тајног надзора који је водио са оптуженим Аговићем. Током овог разговора Љешњак се налазио у спушком ЗИКСУ.

Аговић: "Ало, ало"

Љешњак: " Јеси ту у Враниће? Можеш ли искочит код контејнера?Доће један друг да те види.

Аговић: "Лагано је ли? Ко ће доћи?

Љешњак: "Лагано, е..."

Љешњак је суду образложио да ово он разговара са оптуженим Аговићем али да се не сјећа о чему су разговарали. Он је, на питање тужиоца, рекао да се не може сјетити о окјем другу се ради, којег спомиње у разговору.

Љешњак је навео да ово што га Аговић пита : "Лагано" се ради заправо о томе да је он параноичан и да поставља питања без смисла.

Љешњак је на питање тужиоца казао да је током 2019. имао телефон у ЗИКСУ и да га је користио да би се чуо са породицом и да им јави шта од ствари да му донесу током посјете. Такође, преко тог телефона се чуо и са невјенчаном женом.Ккао је навео, он је због тог телефона добио дисциплински поступак.

На питање тужиоца казао је да је Аговић 20-ак дана боравио у ћелији код њега, након тога је пребачен на одлежавање казне од годину дана због оружја.

Подсјећамо,  Саша Аговић означен је од стране истражних органа као члан криминалне организације убијеног Стевана Стаматовића, која је у мају 2017. године планирала ликвидацију Радојице Зековића, постављањем бомбе испод његовог аутомобила. Аговићу се ставља на терет чување и држање средстава намијењених за извршење кривичних дјела као и превозних средстава која су такође имала исту сврху.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:24