Радовић и Царевић / Дан
27/07/2021 u 09:41 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевић тражи од Демократа да потпишу да неће са ДПС-ом

Члан 6 споразума налаже да се потписници обавезују на потпуно поштовање изборне воље грађана Будве и да неће сарађивати и дјеловати у било ком облику са Демократском партијсом социјалиста, која је највећи кривац за опште стање у којем се налази Општина Будва

Демократски фронт је упутио предлог Коалиционог споразума за заокруживање власти у Будви, који, између осталог, предвиђа да се потписници обавежу да неће дјеловати и сарађивати у било ком облику са Демоктратском партијом социјалиста, која је, како сматра ДФ, највећи кривац за стање у којем се налази Општина Будва.

image

Текст Споразума

- Портал Дан

Споразум у који је портал Дана имао увид, а који су већ потписале Нова српска демократија, Демократска народна партија и Покрет за промјене, предвиђа да учешће у власти у Будви Демократски фронт има 64,70 одсто, на основу 11 одборничких мандата, а Демократе, које имају шест одборника, добијају 35,30 одсто власти.

У члану 3 пише да се потписници споразума обавезују да ће пружати јединствену подршку изабраном предсједнику Општине Будва Марку Царевићу и предсједнику Скупштине Крсту Рађеновићу.

Посебно је интересантан члан 6 споразума који јасно указује да се потписници обавезују на потпуно поштовање изборне воље грађана Будве и неће сарађивати и дјеловати у било ком облику са Демократском партијсом социјалиста, која је највећи кривац за опште стање у којем се налази Општина Будва и њени грађани, нити ће сарађивати и правити непринципијелне договоре са другим партијама које су у политичком смислу сарађивале и дијеле политичку и другу одговорност са ДПС-ом.

Порталу Дана је у Демократском фронту речено да сматрају да је управо члан 6 проблем за Демократе и да због њега не желе да потпишу споразум. Очекује се да се поводом свега данас огласи ДФ.

image

Потписнице Споразума

- Портал Дана

Подсјетимо, предсједник Скупштине општине Будва Крсто Радовић потврдио је да је Демократски фронт након годину дана упутио званичан текст постизборне коалиције за формирање власти у Будви.

- А jедино што таj текст садржи jесте понављање фразе “безусловна подршка Марку Царевићу за предсjедника Општине и Крсту Радовићу за предсjедника Скупштине” и проценти удjела у власти, односно у расподjели фотеља, од коjих се господин Царевић у jавности посебно гнуша - каже Радовић.

Истиче да он прво никада, ни jавно ни таjно, ниjе за себе захтиjевао нити jедну функциjу, а ни функциjу коjа му се намеће у тексту споразума.

- Посебно не безусловну подршку, што сам и демонстрирао неколико пута, jавно понудивши оставку на функциjу уколико ће то доприњети бољим односима у коалициjи и квалитетниjем вршењу власти. Друго, ко ће покривати коjу функциjу у ДЦГ искључиво одлучуjу партиjски органи. Даље, господин Царевић jе коначно узео дигитрон у руке и израчунао проценте удjела у тоj некоj “новоj”, понуђеноj коалициjи, како би на основу тога даље диjелио фотеље, до коjих му уопште ниjе стало - истиче Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:42