Горан Даниловић / - Приватна архива
22/09/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: У чему смо изгубили два мjесеца

И поред свега, радуjем се потенциjалном договору али и очекуjем да се међусобно уважимо и у тишини све ставимо на папир, каже посланик Уједињене ЦГ

На посљедњем састанку представника парламентарне већине 19. jула саопштио сам да сматрам како jе реконструкциjа постоjеће владе оптимално рjешење, али да немам ништа против и да ми нећемо бити сметња ако се остали договоре о избору нове - само морамо имати 41 посланика коjи то подржава, а чинило ми се да то немамо ни изблиза. Два мjесеца касниjе рекло би се да смо на корак од реконструкциjе каже Горан Даниловић, посланик Уједињене Црне Горе.

- Морам да питам: како jе сад реконстукциjа пожељна, а премиjер прихватљив; у чему смо изгубили два мjесеца; шта би са новим премиjером и одбацивањем сваке могућности да причамо о реконструкциjи; зашто се тако немилосрдно троше и људи и идеjе, чему jе служило међусобно вриjеђање политичких субjеката и зашто се наставља; на краjу jесмо ли сигурни да имамо договор и jе ли поштено да они коjи ниjесу нипошто хтjели реконструкциjу сада уцjењуjу реконструкциjом оне коjи су били за њу - пита Даниловић.

Истиче да наравно да ниjе, али да бити поштен у политици ниjе паметно.

- Наравно да ниjе ни паметно, али се политички исплати - каже Даниловић.

На дуже стазе, међутим, непаметна политика, доноси пораз. "Непаметна или глупа политика намиjењена jе непаметнима и доћи ће главе очекивањима и надањима нормалних и пристоjних људи".

- И поред свега, радуjем се потенциjалном договору али и очекуjем да се међусобно уважимо и у тишини све ставимо на папир. За опште добро спреман сам да прихватим све само унаприjед одбиjам сваку уцjену и понижење - против тога се борим двадесет година - истиче Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:49