/ Здравко Кривокапић
14/01/2022 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Кривокапића: Ко жели да смијени Владу, тај процес може привести крају уз помоћ опозиције

У напорима да се падом Владе, у предворју имплементације пројекта “Европа сад!”, политичка моћ пресели на адресу предсједника пораженог ДПС-а, садашњи премијер неће учествовати, наводе у саопштењу

Уколико неко из парламентарне већине није задовољан постојећим моделом Владе, може кроз јасно прописану процедуру иницирати изгласавање неповјерења Влади, то је саопштено из кабинета Здравка Кривокапића.

Абазовић: Гласање о повјерењу било би растерећење за Владу

-Дакле, ако било који политички субјект жели да смијени ову Владу, тај процес може привести крају, уз помоћ опозиције, независно од тога ста жели или не жели предсједник Владе. Истовремено, уколико нека партија сматра да је дошло вријеме да се тестира експертски модел Владе, који је једно вријеме имао апсолутну подршку, а касније је бивао оспораван и од одређених дјелова парламентарне већине, онда је и то једна од опција која нас води ка изборима или неком могуће другачијем концепту Владе, кога би подржао 41 посланик парламентарне већин.наводе у саопштењу.

ДФ: Поздрављамо Абазовићеву изјаву да се провјери да ли влада има подршку

Додају:"Сваки други аранжман у коме би асистирале снаге пораженог режима, уз елементе политичке корупције, води ка прекрајању изборне воље грађана, јасно исказане 30. августа 2020. године. У напорима да се падом Владе, у предворју имплементације пројекта “Европа сад!”, политичка моћ пресели на адресу предсједника пораженог ДПС-а, садашњи премијер неће учествовати".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:36